Πολιτική

Συναντήσεις του κ. Γιώργου Κουμουτσάκου

16 Ιουλ, 2019 - 08:07
Συναντήσεις του κ. Γιώργου Κουμουτσάκου

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, είχε σήμερα σειρά επαφών και συναντήσεων εν όψει της αναχώρησής του για το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στο Ελσίνκι, και στο πλαίσιο της γενικότερης ενημέρωσής του.

Ενημερώθηκε από τον Αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα κ. Philippe Leclerc και τον Επικεφαλής Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης κ. Gianluca Rocco για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις ανάγκες που έχουν στην υλοποίηση των δράσεών τους, και συμφώνησαν να είναι σε επικοινωνία για να αντιμετωπίσουν επιχειρησιακά και νομικά προβλήματα.

Συζητήθηκαν επίσης τα ζητήματα νομοθεσίας ασύλου, εφαρμογής του προγράμματος εθελούσιας επιστροφής και δημιουργίας καταφυγίων για τα ασυνόδευτα παιδιά. Στη συνέχεια, ο κ. Κουμουτσάκος είχε σύσκεψη με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, την ηγεσία της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης του Λιμενικού Σώματος και την ηγεσία του Αεροπορικού Τομέα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Οι κύριοι Πλακιωτάκης και Κουμουτσάκος ενημερώθηκαν αναφορικά με τις επιχειρήσεις του Λιμενικού Σώματος στο Αιγαίο, τα δεδομένα των μεταναστευτικών ροών που παρουσιάζουν ενίσχυση τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς και για την ανάγκη επιχειρησιακής αναβάθμισης του Σώματος σε εξοπλισμό και έμψυχο δυναμικό.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε επίσης την έδρα της FRONTΕΧ και συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο της για την Ελλάδα και την Κύπρο κ. Γρηγόριο Αποστόλου, από τον οποίο ενημερώθηκε για τη συμβολή του οργανισμού στις ελληνικές επιχειρήσεις με στόχο την αντιμετώπιση του προσφυγικού μεταναστευτικού.

Ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης των κοινών ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων με ένα νέο ολοκληρωμένο σχέδιο με ξεκάθαρους επιχειρησιακούς κανόνες.

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι