officeart horizontal  

 

Πολιτική

«ο Άλλος Δρόμος» στο περιφερειακό συμβούλιο

3 Σεπ, 2019 - 10:09
«ο Άλλος Δρόμος» στο περιφερειακό συμβούλιο

Αρχαιρεσίες και δημοκρατία.

Στη χθεσινή (1/9) συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου έλαβαν χώρα αρχαιρεσιες για την ανάδειξη μελών του προεδρείου και της οικονομικής επιτροπής Στην πρώτη περίπτωση ο Άλλος Δρόμος υπερψήφισε την αναλογική πρόταση των τριών πρώτων παρατάξεων.

Στη δεύτερη περίπτωση πήραμε το λόγο και αναδείξαμε την κατάφωρη παραβίαση των δημοκρατικών διαδικασιών και τη νόθευση της απλής αναλογικής, του πρόσφατου νόμου που δίνει τη δυνατότητα σε μια παράταξη που έχει το 24% των ψήφων και των εδρών να παίρνει πάνω από 55% των μελών της οικονομικής επιτροπής και ταυτόχρονα οι τρεις μικρότερες παρατάξεις (Συμπαραταξη Πολιτών, Άλλος Δρόμος, Ανταρσύα στο Αιγαίο) ενώ σωρευτικά έχουν περί του 15% των ψήφων - εδρών να μην δικαιούνται ούτε μια έδρα. Δεν δεχθήκαμε να νομιμοποιήσουμε με την όποια ψήφο μας τη διαδικασία και αποχωρήσαμε, όπως έπραξε και η παράταξη Ανταρσύα στο Αιγαίο αμέσως μετά από εμάς.

Η θέση μας που έχουμε εκφράσει και προεκλογικά είναι η υποστήριξη της δημοκρατίας στην πράξη και με θετικές ψήφους αλλά και με έμπρακτη καταδίκη της όταν αυτή αλλοιώνεται, οποιαδήποτε παράταξη και αν επηρεάζεται και όχι μόνο κοιτώντας το συμφέρον της παράταξης μας. Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει ένα πλέγμα αντιδημοκρατικών νόμων που θέλει την περιφερειακή αρχή να είναι μακριά από τον κόσμο που οφείλει να εκφράσει.

Για αυτό ακριβώς το λόγο καλούμε την παράταξη του Περιφερειάρχη και τις υπόλοιπες παρατάξεις να μην ακολουθησουν τους ολισθηρους δρομους είτε της μοναχικης διαδρομης είτε της συνδιαλλαγης καρεκλών αλλά με συννενόηση να αντιπαλέψουμε από κοινού κάθε εμπόδιο που μπαίνει, για το καλό των νησιών μας και της δημοκρατίας.

Στρατος Γεωργουλας Επικεφαλής Περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου «ο Άλλος Δρόμος».

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software