officeart horizontal  

 

Πολιτική

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ για το 1ο Δημοτικό Συμβούλιο

10 Σεπ, 2019 - 10:09
Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ για το 1ο Δημοτικό Συμβούλιο

Κατά το προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου εκλέχτηκε το Προεδρείο του όπως και τα εκλεγόμενα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Για το Προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, η "Ανατροπή" ως τρίτη παράταξη δεν έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του γραμματέα. Η εμπειρία μας κατά την προηγούμενη 5ετία, οπότε ο επικεφαλής της παράταξης Χρήστος Χατζηχριστοδούλου κατείχε αυτή την θέση στον Δήμο Σάμου, έδειξε ότι αντιπρόεδρος και γραμματέας κατέχουν τυπικό ρόλο και όχι ουσιαστικό.

Θεωρήσαμε λοιπόν σκόπιμο να δηλώσουμε την απαξίωσή μας προς τον «διακοσμητικό» αυτό θεσμό. Δυστυχώς, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, μολονότι επικαλείται και εξαγγέλλει συχνά συνεργασίες με τις υπόλοιπες παρατάξεις, δεν κάλεσε την 2η και 3η σε δύναμη παρατάξεις για ενημέρωση πριν το συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να δηλώσει τις προθέσεις του ως προς τον ρόλο του Προεδρείου.

Ούτε και προεκλογικά ή μετεκλογικά έχει ξεκαθαρίσει πώς προτείνει να λειτουργήσει ο θεσμός αυτός. Θυμίζουμε ότι η "Ανατροπή" είχε δώσει στην δημοσιότητα προεκλογικά με δελτίο τύπου της στην πρώτη Απριλίου του 2019 συγκεκριμένες και αναλυτικές προτάσεις για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και των οργάνων του. Κατόπιν τούτων η "Ανατροπή" δεν έθεσε υποψηφιότητα για την συγκεκριμένη θέση.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το Προεδρείο και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά, τυπικά και πολιτισμένα και σίγουρα αυτό μένει να φανεί στο μέλλον. Η "Ανατροπή" εύχεται καλή επιτυχία στο νέο εκλεγμένο Προεδρείο. Ως προς την επιλογή των αιρετών μελών στα όργανα του Δήμου, στην "Ανατροπή" αναλογεί μια εκ των τεσσάρων αιρετών θέσεων σε κάθε επιτροπή. Έτσι, στην Οικονομική Επιτροπή προτάθηκε και εκλέχτηκε ο επικεφαλής της παράταξης, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ενώ στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής προτάθηκε και εκλέχτηκε ο δημοτικός σύμβουλός της, Θεοφάνης Βακράς.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software