Πολιτική

Δήμαρχος Αν. Σάμου: Αν μας κοροϊδέψουν θα μας βρουν απέναντι

24 Σεπ, 2019 - 12:09
Δήμαρχος Αν. Σάμου: Αν μας κοροϊδέψουν θα μας βρουν απέναντι

Αγανάκτηση, έντονος προβληματισμός και οργή για το συνεχή εμπαιγμό των κυβερνήσεων, εξέφρασαν το απόγευμα της Δευτέρας όσοι κάτοικοι και επαγγελματίες βρέθηκαν στην ανοικτή σύσκεψη ενημέρωση για το μεταναστευτικό που προκάλεσε ο Δήμαρχος Αν. Σάμου κ. Γ. Στάντζος.

Πολίτες και επιχειρηματίες της πόλης παίρνοντας τον λόγο μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους εξαιτίας του μεταναστευτικού και την παραβατική συμπεριφορά με την οποία έρχονται αντιμέτωποι. Επίσης καυτηριάστηκε ο τρόπος λειτουργίας των ΜΚΟ, ο οποίος σύμφωνα με τον κόσμο είναι ανεξέλεγκτος και πολλές φορές με εριστική συμπεριφορά απέναντι στους κατοίκους της πόλης και του νησιού. Ζητήθηκε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τον απεγκλωβισμό των υπεράριθμων μεταναστών και προσφύγων και να ολοκληρωθεί σύντομα η δημιουργία του νέου ΚΥΤ στη θέση Ζερβού.Παράλληλα κάλεσαν τον δήμαρχο να πάρει την γραπτή διαβεβαίωση της παραχώρησης του χώρου του υπάρχοντος ΚΥΤ στην περιουσία του δήμου και την κατεδάφιση του, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ο χώρος προς όφελος των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Σάμου κ. Γ. Στάντζος τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Δεν θα ακούσετε από εμένα το κανένα ΚΥΤ, με τέτοιες ροές κάπου πρέπει να πάνε. Πρέπει να επιταχύνονται οι διαδικασίες. Αν δεν σφραγίσουν τα σύνορα η κατάσταση δεν αλλάζει. Μην τα βάζουμε ο ένας με τον άλλο, το Βαθύ με τους Μυτιληνιούς κ.ο.κ. Είναι ντροπή συμπολίτες μας να λένε τον πρωθυπουργό προδότη, τον σημερινό και τον χθεσινό. Πρέπει να λειτουργήσουμε όλοι μαζί γιατί αλλιώς δεν θα τα καταφέρουμε.

Δυστυχία και πόνο κουβαλάνε οι μετανάστες. Δεν ρίχνει κανένας την ευθύνη σε αυτούς τους ανθρώπους. Έχουμε αναλάβει δράσεις και πρωτοβουλίες προκειμένου να βελτιώσουμε, όσο γίνεται, την κατάσταση. Σε συνεργασία με όλους, την Αστυνομία, το Λιμενικό, όποιον μπορεί να προσφέρει. Προς το παρών περιμένουμε να τηρηθούν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης. Αν μας κοροϊδέψουν θα μας βρουν απέναντι.»

Η τοποθέτηση του Δημάρχου ήταν συναισθηματικά φορτισμένη και χειροκροτήθηκε αρκετές φορές από τον κόσμο. Επίσης τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων κύριοι Ν. Ζάχαρης (Η Σάμος Αλλάζει) και Κώστας Τζίχας (Λαϊκή Συσπείρωση) ο οποίος είχε έντονη λεκτική αντιπαράθεση με παρευρισκόμενο με αποτέλεσμα να διακόψει την τοποθέτηση του. Την προσεχή Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος κ. Στάντζος θα συγκαλέσει σε σύσκεψη όλους τους διατελέσαντες δημάρχους του ενιαίου δήμου και των πρώην Δήμων Βαθέος και Πυθαγορείου.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι