Γράφτηκε στις . Δημοσιεύτηκε στο Πολιτική

Με κλείσιμο υπηρεσιών και συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκινάει πιέσεις για το μεταναστευτικό ο Δήμος Σάμου

0
0
0
s2smodern

Την απόφαση να κλείσουν οι υπηρεσίες του Δήμου Ανατολικής Σάμου την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα, πήρε η Δημοτική αρχή μετά την εκπνοή της διορίας των 48ωρών που είχε δοθεί προς την κυβέρνηση για την άμεση αποσυμφόρηση της κατάστασης στη Σάμο σε ό,τι αφορά στον υπερπλυθυσμό του Κ.Υ.Τ.. Κατά την σύσκεψη του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, κ. Γεωργίου Στάντζου, με όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα και ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε για τις κινήσεις διαμαρτυρίας της Δημοτικής Αρχής, οι οποίες έχουν ως ακολούθως:

Την Παρασκευή 18-10-2019, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες του Δήμου της Ανατολικής Σάμου καθώς και τα Κοινοτικά Καταστήματα, με εξαίρεση τους Δημοτικούς Παιδικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και την Υπηρεσία Αποκομιδής Απορριμμάτων.

Το Σάββατο 19-10-2019, και ώρα 13:00 μμ, παράσταση διαμαρτυρίας του Δημάρχου, Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων στο χώρο ελλιμενισμού των σκαφών της FRONTEX.

Τη Δευτέρα 21-10-2019, θα παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης. Οι Δημοτικοί Παιδικοί-Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και η Υπηρεσία Αποκομιδής Απορριμμάτων θα λειτουργήσουν κανονικά. Την ίδια μέρα το απόγευμα στις 16:00, καλούμε στην Πλατεία Δημαρχείου, όλους τους δημότες, τους επιστημονικούς, επαγγελματικούς συνδικαλιστικούς, φορείς και συλλόγους να συμμετάσχουν στο ΚΛΕΙΣΙΜΟ και στη συγκέντρωση-διαμαρτυρίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων.

Ανάλογα με την πορεία των εξελίξεων στο μεταναστευτικό-προσφυγικό θα καθορισθούν οι περαιτέρω δράσεις του Δήμου Ανατολικής Σάμου.