Πολιτική

Ερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Σάμου Νίκου Τριανταφύλλου σχετικά με την Αντιπυρική και Αντιπλημμυρική Προστασία των νησιών μας

1 Νοε, 2019 - 02:11
Ερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Σάμου Νίκου Τριανταφύλλου σχετικά με την Αντιπυρική και Αντιπλημμυρική Προστασία των νησιών μας

Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου και κατά την διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Μυτιλήνη, ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο» στη Σάμο Νίκος Τριανταφύλλου, κατέθεσε ερώτηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με την αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Στην ερώτηση ο περιφερειακός σύμβουλος έκανε αναφορά, στην ανάγκη ύπαρξης ολοκληρωμένου σχεδιασμού αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας, στους λόγους για τους οποίους κρίνεται επιπλέον επείγον, στις ευθύνες των εκάστοτε κυβερνήσεων αλλά και στην απουσία σχεδιασμού και διαχείρισης τέτοιων έκτακτων περιστατικών που θέτουν σε κίνδυνο ζωές, περιουσίες αλλά και τον φυσικό δασικό μας πλούτο. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην περικοπή προσωπικού, υλικών μέσων και σχετικών πιστώσεων αλλά και στην απουσία πυροσβεστικού αεροπλάνου ειδικά στη Σάμο την προηγούμενη χρονιά.

Στη συνέχεια έθεσε αναλυτικά ερωτήματα που αφορούν στο αν και ποια μέτρα έχουν σχεδιαστεί για αυτό το σκοπό σε κάθε νησί, ποιοι είναι οι προϋπολογισμοί τους και σε ποια προγράμματα εντάσσονται.

Αν έχουν εκπονηθεί μελέτες με τις αντίστοιχες πιστώσεις τους για αντιπλημμυρικές υποδομές και έργα.

Αν έχουν δρομολογηθεί έργα για τις πληγείσες από πυρκαγιές και πλημμύρες περιοχές καθώς και ενέργειες αποκατάστασης φυσικού περιβάλλοντος.

Αν υπάρχει ήδη συνεργασία με τους Δήμους και ποια είναι αυτή ή κάποιο σχέδιο συνεργασίας για το μέλλον.

Αν υπάρχει η απαραίτητη μελέτη για την ενίσχυση της πυροσβεστικής και εθελοντικών σωματείων με σύγχρονο εξοπλισμό, ενίσχυση που εφαρμόζουν ήδη άλλες περιφέρειες.

Η παράταξη ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο ζήτησε να ενταχθεί προς συζήτηση το θέμα της αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας των νησιών μας στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι