officeart horizontal  

 

Πολιτική

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑ.Σ. ΑΝ. ΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

21 Νοε, 2019 - 07:11
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑ.Σ. ΑΝ. ΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Την υποστήριξη και διεκδίκηση του πλαισίου πάλης της μεγάλης Πανσαμιακής κινητοποίησης στις 7 Φλεβάρη 2019, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην έκτακτη συνεδρίασή του την Τετάρτη 20 Νοέμβρη.

Ταυτόχρονα βέβαια δέχτηκε την πρόταση του δημάρχου για παραίτηση αν η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω την απόφαση. Πρόταση στην οποία αρνήθηκε ψήφο μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση υπογραμμίζοντας ότι οι δημότες ανέδειξαν με τη ψήφο τους ένα όργανο για να μπαίνει μπροστά στα δύσκολα και να υπερασπίζει το συμφέρον τους και όχι στη πρώτη ευκαιρία να παραιτείται.

Στη συζήτηση που προηγήθηκε η Λαϊκή Συσπείρωση χαρακτήρισε τερατογένεση την απόφαση για χοτ σποτ – φυλακές 5000 ανθρώπων στου Ζερβού και στα άλλα νησιά, απόφαση η οποία μονιμοποιεί και μαζικοποιεί τον εγκλωβισμό.

«Το κακό είναι - υποστήριξε ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τζίχας - ότι σ’ αυτή την απόφασή της η κυβέρνηση είχε την υποστήριξη της δημοτικής και περιφερειακής αρχής ,οι οποίες δέχτηκαν την κατασκευή και λειτουργία νέου χοτ σποτ στη Σάμο. Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ΝΔ για το προσφυγικό ζήτημα ενισχύουν ακόμα περισσότερο τον εγκλωβισμό και την καταστολή των αιτούντων άσυλο, όπως και τα προβλήματα για τους κατοίκους των νησιών. Επίσης καλλιεργούν και τροφοδοτούν το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Το πρόβλημα έχει αιτία και αι σ’ αυτή πρέπει να στοχεύσουμε. Είναι η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει αυτή της ΝΔ».

Η Λαϊκή Συσπείρωση κάλεσε το λαό του νησιού να συμμετέχει μαζικά στην κινητοποίηση που έχουν προγραμματίσει το Εργατικό κέντρο Σάμου και δεκάδες σωματεία και φορείς της Σάμου την Τετάρτη 27 Νοέμβρη, διεκδικώντας:

• Όχι στα νέα Κέντρα φυλακές στα νησιά. Να κλείσουν όλα τα hotspot και να μη δημιουργηθεί κανένα νέο πουθενά!

• Άμεσο Απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα

• Μεταφορά τους σε ανθρώπινα κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Εκεί να διατυπώνονται τα αιτήματα ασύλου κλπ και από εκεί σύντομα και με ασφάλεια να πηγαίνουν στις χώρες που επιθυμούν

• Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας-Ε.Ε.-Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα

• Ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά, επανενώσεις οικογενειών, κανένας ανήλικος, έγκυος και ευάλωτος σε ακατάλληλες συνθήκες

• Πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων στο άσυλο, όχι στην καταστολή και την καταπάτηση θεμελιωδών διεθνών και κατοχυρωμένων δικαιωμάτων

• Στα νησιά να υπάρχει ένας μικρός χώρος υποδοχής, καταγραφής, ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

• Καμιά εμπλοκή των ΜΚΟ στο προσφυγικό-μεταναστευτικό

• Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μακροχρόνιου εγκλωβισμού

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software