officeart horizontal  

 

Πολιτική

Στη Σάμο ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας António Costa

17 Δεκ, 2019 - 09:12
Στη Σάμο ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας António Costa

Στη Σάμο βρέθηκε σήμερα για λίγες ώρες ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας κ. António Costa και ο υπουργός Άμυνας της χώρας João Gomes Cravinho.

Τον πορτογάλο Πρωθυπουργό υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο της Σάμου ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής κυβέρνησης κ. Π. Πικραμμένος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και Συντονιστής του μεταναστευτικού κ. Αλκιβιάδης Στεφανής καθώς και ο Ειδικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής κ. Μάνος Λογοθέτης.

samostimes portugal prime minister Da Costa at Samos island 5 αντιγραφο

Μετά απο ενημέρωση που έγινε στον κ. António Costa από τους εκπροσώπους της Ελληνικής κυβέρνησης γύρω από το μεταναστευτικό, ο πορτογάλος Πρωθυπουργός επισκέφθηκε στο λιμάνι Πυθαγορείου κλίμακιο ομοεθνών του στελεχών της Frontex και στη συνέχεια του δόθηκε η δυνατότητα με το σκάφος να διαμορφώση ιδία αντίληψη για την εγγύτητα της Σάμου με την Τουρκία και τις υπηρεσιακές ανάγκες που προκύπτουν.

Ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι ''πολύ υπερήφανος'' για την δουλειά της ακτοφυλακής της χώρας του στην Μεσόγειο, κάτι που χαίρει της αναγνώρισης της Ελληνικής κυβέρνσης αφού από το 2014 μέχρι σήμερα έχουν συνδράμει στη διάσωση  6,940 ανθρώπων σε ανάλογες επιχειρήσεις.

samostimes portugal prime minister Da Costa at Samos island 16 αντιγραφο

António Costa, Prime Minister Portugal 

samostimes portugal prime minister Da Costa at Samos island 14 αντιγραφο

Το πορτογαλικό σκάφος ακολούθησε σκάφος του Λιμενικού Σώματος με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Πικραμμένο και τον Ειδικό Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής κ. Μάνο Λογοθέτη. Ο κ. Στεφανής συνόδευε τον πορτογάλο Πρωθυπουργό κ. António Costa.

samostimes portugal prime minister Da Costa at Samos island 18 αντιγραφο

António Costa, Prime Minister Portugal

Σε δήλώσεις του αμέσως μετά ο πορτογάλλος Πρωθυπουργός στάθηκε στην ανάγκη για την Ε.Ε. να αναδιοργανώσει το σύστημα της για αποτελεσματική αλληλεγγύη και διαμερισμό του προβλήματος. Επίσης τόνισε ότι απο τον Αύγουστο του 2018  η χώρα του έχει υπογράψει συμφωνία με την Ελλάδα η οποία όμως πρακτικά δεν προχωρά εξαιτίας γραφειοκρατικών προβλημάτων στην ταχεία διεκπαιρέωση των διαδικασιών και την μεταγκατάσταση των μεταναστών.

Σύμφωνα με τον κ. António Costa οι πολιτικές αποφάσεις έχουν παρθεί προς την σωστή κατεύθυνση και μένει να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία αφού καμία από τις χώρες δεν έχει εξαντλήσει τις ποσοστώσεις που της αναλογούν στην φιλοξενεία μεταναστών και προσφύγων.

Μάλιστα για τον πορτογάλο Πρωθυπουργό  Antonio Costa, "εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην αναδιανομή των συγκεντρωμένων ατόμων" σε όλη την Ελλάδα και την Ιταλία. "Είναι δύσκολο να κατανοηθούν αυτές οι επιχειρησιακές δυσκολίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά την ανακατανομή των ανθρώπων",κατέληξε.

samostimes Μιχάλης Σβαρνιάς με πληροφορίες από http://portocanal.sapo.pt/

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software