officeart horizontal  

 

Πολιτική

Στους δρόμους οι νησιώτες, τι συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο

16 Ιαν, 2020 - 09:01
Στους δρόμους οι νησιώτες, τι συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Χωρίς κάποια διαφοροποίηση από όσα είδη είχαν εξαγελλθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου ασχολήθηκε με  το πλαίσιο των κινητοποιήσεων της 22ας και 23ης Ιανουαρίου για το μεταναστευτικό/προσφυγικό.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη την πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων θα κλείσουν τα καταστήματα  και θα γίνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ανά νησί στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στη Χίο και στο Βαθύ της Σάμου στην πλατεία Πυθαγόρα. 

Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, θα δοθεί ψήφισμα προς στον υπουργό Εσωτερικών στην Αθήνα  ενώ θα επιδιωχθεί και συνάντηση της αντιπροσωπείας των νησιωτών του Βορείου Αιγαίου με τον Πρωθυπουργό. Κεντρικό  σύνθημα της κινητοποίησεις θα είναι το «Θέλουμε πίσω τα νησιά μας, θέλουμε πίσω τη ζωή μας», τόσο όμως το σύνθημα όσο και η αφίσσα που είχε ήδει κυκλοφορήσει συγκέντρωσαν πολλά αρνητικά σχόλια από τους Περιφερειακούς Συμβούλους.

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος μετέφερε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό/προσφυγικό και ζήτησε την διοργάνωση μιας διαμαρτυρίας με την συμμετοχή όλων των νησιωτών του Β. Αιγαίο στην Αθήνα στις 31 Ιανουαρίου. Η πρόταση αυτή θα εξεταστεί τις επόμενες μέρες για την καλύτερη διοργάνωση μιας τέτοιας διαμαρτυρίας, αν και θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν αντιμετωπίζεται η πρόταση αυτή ''ζεστά'' από περιφερειακούς συμβούλους και ορισμένους εκπροσώπους φορέων στην Μυτιλήνη και την Χίο.

Δείτε την συνεδρίαση όπως την μετέδωσε ζωντανά η ιστοσελίδα stonisi.gr

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software