Πολιτική

Γ. Στάντζος: ''Οι ψυχές όλων μας είναι η ασπίδα του έθνους'', ''Σήμερα μίλησε ο κόσμος των νησιών μας''

22 Ιαν, 2020 - 05:01
Γ. Στάντζος: ''Οι ψυχές όλων μας είναι η ασπίδα του έθνους'', ''Σήμερα μίλησε ο κόσμος των νησιών μας''

ΣΑΜΟΣ- Μαζικά ο κόσμος της Σάμου διαμαρτυρήθηκε στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων στο Βορειο Ανατολικό Αιγαίο για την αυξανόμενη πίεση του μεταναστευτικού-προσφυγικού στα νησιά. ''Οι ψυχές όλων μας είναι η ασπίδα του έθνους'' δηλώνει μεταξύ άλλων ο Δημαρχος Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

samostimes samos people demostration αντιγραφο

Με κλειστά καταστήματα και τρίωρη στάση εργασίας στο δημόσιο, οι Σαμιώτες, διαμαρτυρηθήκαν για άλλη μια φορά για τις απάνθρωπες συνθήκες κάτω από τις οποίες  ζουν οι μετανάστες στο Κέντρο Υποδοχής, ζητώντας τον απεγκλωβισμό τους από το νησί. 

Πρώτος στο συγκεντρωμένο πλήθος μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Βασίλης Πανουράκης τονίζοντας ότι πρέπει η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για άμεση αποσυμφόρηση του νησιού καθώς η αντοχή και η υπομονή των Σαμιωτών έχει εξαντληθεί.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ομιλία του Δημάρχου Δυτικής Σάμου Αλέξανδρου Λυμπέρη ο οποίος δήλωσε με έμφαση ότι πρέπει να διαφυλαχτεί ο τόπος συνολικότερα και να ελεγχθεί ο ρόλος των ΜΚΟ.

samostimes samos peoples demostration 4

Η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Βάσω Βρινιώτη, επέρριψε ευθύνες τόσο στην νυν όσο και στην προηγούμενη κυβέρνηση γιατί ακολουθούν την πολιτική εγκλωβισμού της Ε.Ε., φτιάχνοντας κέντρα φυλακές, αδιαφορώντας, κοροϊδεύοντας και διαμορφώνοντας απαράδεκτες συνθήκες για τους κατοίκους και για πρόσφυγες-μετανάστες.

samostimes samos people demostration 24

 

Ο πρόεδρος του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Σταμάτης Φιλιππής ζήτησε τον άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών. «Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, που γλίτωσαν από την κόλαση των χωρών τους, και η ΕΕ με τις Κυβερνήσεις, τους έχουν εγκλωβίσει στα νησιά και στη χώρα σε μια άλλη κόλαση που δεν έχει τελειωμό , δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τον «πολιτισμό τους και τον ανθρωπισμό τους. Αναμφισβήτητα ο υπερπληθυσμός και όλη η κατάσταση δημιουργούν μεγάλα προβλήματα και στον ντόπιο πληθυσμό , αφού όσο η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , τόσο και η σημερινή της ΝΔ έχουν μετατρέψει τα νησιά μας σε απέραντα στρατόπεδα συγκέντρωσης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

samostimes samos people demostration 33

 

Τέλος η απεργιακή συγκέντρωση έκλεισε με την ομιλία του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου Γιώργο Στάντζο ο οποίος έστειλε μήνυμα στην Ε.Ε να φυλάξει τα ανατολικά σύνορα της τοποθετώντας την FRONTEX στα απέναντι τουρκικά παράλια. Τόνισε ότι οι Σαμιώτες δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν ούτε βήμα πίσω.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι