officeart horizontal  

 

Πολιτική

Έκτακτη ανακοίνωση Δημάρχων

24 Φεβ, 2020 - 05:02
Έκτακτη ανακοίνωση Δημάρχων

Με κοινή πρωτοβουλία των δύο Δημάρχων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου πραγματοποιήθηκε 23/02/2020 κοινή σύσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου με τη συμμετοχή όλων των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Αν. Σάμου, Αντιδημάρχων και των δύο Δήμων και του προέδρου του Δ.Σ Α. Σάμου.

Μετά από διαλογική συζήτηση ΟΜΟΦΩΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ότι:

1. Δεν αποδέχονται και απορρίπτουν το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη δημιουργία στο νησί μας υπερδομής φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων. Απαιτούν την κατάργηση της Π.Ν.Π. που αφορά τις επιτάξεις στη περιοχή Ζερβού του Δήμου Αν. Σάμου.

2. Βασικός στόχος και αίτημα μας, ο άμεσος απεγκλωβισμός του νησιού μας από πρόσφυγες και μετανάστες με μεταφορά τους, στην Ηπειρωτική Ελλάδα και στις Ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν.

3. Αποδέχονται ΜΟΝΟ μικρή δομή πρώτης υποδοχής, καταγραφής και ταυτοποίησης στο νησί της Σάμου με οριστική ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και ΚΛΕΙΣΙΜΟ του υφιστάμενου ΚΥΤ της πόλεως Σάμου .

Να δοθούν από το Υπουργείο ΑΜΕΣΑ γραπτές εγγυήσεις για το κλείσιμο και για την παραχώρηση κατά κυριότητα του γηπέδου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου. Αποφάσισαν ομόφωνα να εισηγηθούν στα ΕΚΤΑΚΤΑ Δημοτικά Συμβούλια που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 26/02/2020 την ίδια ώρα:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ από κοινού της υπό κατασκευή εγκατάστασης στη θέση Ζερβού με ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ κινητοποίηση την ίδια ημέρα και σε ώρα που θα αποφασίσουν τα Δ.Σ. Την από κοινού κατάθεση προσφυγής και αίτησης αναστολής στο ΣτΕ κατά της με αριθμό 1311/2020 Υπουργικής απόφασης για τις επιτάξεις στα νησιά καθώς και κάθε άλλης συναφούς διοικητικής πράξης που αφορά τις νέες δομές.

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ          ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΝΤΖΟΣ                              ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software