Πολιτική

Ν.Μηταράκης: ''Εμπιστευθείτε την κυβέρνηση και μέχρι τον Ιούνιο το Βαθύ θα αδειάσει''

10 Μαρ, 2020 - 09:03
Ν.Μηταράκης: ''Εμπιστευθείτε την κυβέρνηση και μέχρι τον Ιούνιο το Βαθύ θα αδειάσει''

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αν. Σάμου συνοδευόμενος από τον Γ.Γ Μάνο Λογοθέτη και τον Βουλευτή Σάμου Χρ. Στεφανάδη. Ζήτησε από τους Σαμιώτες να συναινέσουν σε μια δομή μεγαλύτερη των 1200 μεταναστών και μικρότερη των 5000.

Δήλωσε διατεθειμένος να πάρει πίσω το μέτρο της επίταξης αν και εφόσον βρεθούν οι ιδιοκτήτες των όμορων οικοπέδων και να γίνουν οι μισθώσεις για την κατασκευή της νέας δομής. ” Η πολιτική της κυβέρνησης είναι να μειωθούν οι μετανάστες στα νησιά , δεν συντρέχει λόγος δεδομένης της κατάστασης με την καλύτερη φύλαξη των συνόρων αλλά και την διεκπεραίωση της εξέτασης των αιτημάτων ασύλου σε 27 ημέρες να γίνει η δομή των 5000 plus” δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης.

Επίσης δήλωσε ότι δεν θα υπάρχουν μετανάστες που θα μένουν σε ενοικιαζόμενα σπίτια εκτός δομής. όλοι θα καταγράφονται μπαίνοντας το ΚΥΤ και θα είναι υποχρεωτικές οι παρουσίες. Δεσμεύτηκε ότι σε 60 ημέρες θα έχει κλείσει το ΚΥΤ στην Σάμο ενώ 6 μήνες θα είναι το ανώτερο που θα παραμένουν στο νησί.

Το δημοτικό Συμβούλιο δεν κάνει πίσω στην πλειοψηφία του στην απόφαση για δομή στη Ζερβού χωρητικότητας ως 1200 ατόμων. Ο Δήμαρχος Σάμου όπως και οι υπόλοιποι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, πλην της Λαικής Συσπείρωσης που δεν συμφωνεί με καμία δομή στο νησί, έθεσαν ως κόκκινη γραμμή την χωρητικότητα στα 1200 άτομα.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι