Πολιτική

Η επανεκκίνηση της τουριστικής περιόδου στο επίκεντρο του Δήμου Δυτικής Σάμου

3 Ιουν, 2020 - 06:06
Η επανεκκίνηση της τουριστικής περιόδου στο επίκεντρο του Δήμου Δυτικής Σάμου

Έπειτα από σχετική πρόσκληση του Δήμου προς τους τουριστικούς πράκτορες του νησιού μας, πραγματοποιήθηκε χθες 2/6/2020, συνάντηση στο Δημαρχείο Καρλοβάσου αναφορικά με την επανεκκίνηση της τουριστικής περιόδου. Οι πράκτορες ενημέρωσαν την δημοτική αρχή για όλα τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί φέτος στον τομέα του τουρισμού με φόντο την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Τόνισαν ότι ακριβείς προβλέψεις είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξουν για το πώς θα κινηθούν οι κρατήσεις και οι πτήσεις από το εξωτερικό αφού αναμένονται οδηγίες από τις κυβερνήσεις των κρατών και επέμειναν στο ότι «θα πρέπει να προσπαθήσουν να ανοίξουν οι επιχειρήσεις για να μπορέσει να ανοίξει και η αγορά». Επίσης είπαν ότι, διατηρούν καθημερινή επαφή με τους tour operators , διασφαλίζοντάς τους ότι η Σάμος είναι ένας ασφαλής προορισμός διακοπών. Απ΄ την πλευρά του ο Δήμος δεσμεύτηκε να προβεί σε στοχευμένες κινήσεις για την τόνωση της προβολής του νησιού ειδικά στο εξωτερικό ώστε ''να διεκδικήσουμε ότι περισσότερο μπορούμε εν μέσω αυτής της κρίσιμης περίοδου'' όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Λύμπέρης, ο αρμόδιος σε θέματα τουρισμού Αντιδήμαρχος κ. Βακάκης, ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Λογοθέτης, ο τουριστικός πράκτορας κ. Έλληνας, ο τουριστικός πράκτορας κ. Μπακόπουλος, η κα Κατερίνα Σταύρου μέλος Δ.Σ Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου, ο κ. Μανώλης Ελένης επιχειρηματίας στον κλάδο του τουρισμού και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου. 

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι