Γράφτηκε στις . Δημοσιεύτηκε στο Πολιτική

Επιστολή του Βουλευτή Ν. Σάμου για την αύξηση του δρομολογίου πλοίων στο λιμένα Ευδήλου Ικαρίας

0
0
0
s2smodern

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σύμφωνα με το πως έχει εξελιχθεί η καθημερινότητα εξαιτίας της πανδημίας του COVID 19, τα δρομολόγια πλοίων του Νομού Σάμουέχουν μειωθεί σημαντικά,με αποτέλεσμα να προκαλούνται προβλήματα στη μετακίνηση του επιβατικού κοινού κατά τη θερινή τουριστική περίοδο. Ταπρογραμματισμένα δρομολόγια από Πειραιά για Σάμο και Ικαρία πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα,Τετάρτη και Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, η Σάμος εξυπηρετείται από τρία δρομολόγια εκ των οποίων δύο είναι στο Βαθύ και δύο στο Καρλόβασι, ενώ η Ικαρία από τρία δρομολόγια εκ των οποίωνταδύοείναι στον ΆγιοΚήρυκο και το ένα,κάθε Τετάρτη,στονΕύδηλο. Σημειωτέον, η βόρεια πλευρά της Ικαρίας,όπου βρίσκεται το λιμάνι του Ευδήλου, είναι εκείνη με το μεγαλύτεροαριθμόεπισκεπτών στο νησί. Συγκεκριμένα, περισσότερο από το 80% της τουριστικής και εμπορικής κίνησης του νησιού διακινείται από τον Εύδηλο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η μείωση των δρομολογίων για τολιμένα του Ευδήλου έχει δικαίως προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου στο νησί. Δεδομένης της συμπτυγμένης τουριστικής περιόδου, η ανάγκη για αύξηση των δρομολογίων από και προς το λιμένα του Ευδήλου είναι επιτακτική. Παράκληση, να προστεθεί ένα ακόμα δρομολόγιο - Δευτέρα ή Παρασκευή - στο λιμάνι του Ευδήλου από πλοίο/-α που εξυπηρετούν τη γραμμή της Σάμου.

Παρότι, το χρονικό διάστημα μέχρι τις αρχές Ιουλίου, που έχει προγραμματιστεί ο επανασχεδιασμός των δρομολογίων, είναι σύντομο, η αύξηση του δρομολογίου είναι πολύ κρίσιμη για την τουριστική επιβίωση του νησιού. Αναμένουμε τη θετική ανταπόκριση σας στο δίκαιο αυτό αίτημα.

Με μεγάλη εκτίμηση, Βουλευτής Ν. Σάμου Καθ. Χριστόδουλος Ι. Στεφανάδης

φωτο ikariaki.gr