Πολιτική

Απομακρύνονται σύντομα οι άδειες σκηνές από το ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου

25 Ιουν, 2020 - 04:06
Απομακρύνονται σύντομα οι άδειες σκηνές από το ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου

Εργασίες για την απομάκρυνση των άδειων σκηνών από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ Σάμου θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα, όπως προέκυψε από συνάντηση που είχαν σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Γεώργιο Στάντζο, στο υπουργείο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ο οριστικός τερματισμός λειτουργίας του ΚΥΤ Σάμου, καθώς και τα έργα για την απομάκρυνση των άδειων σκηνών από την περιοχή. Επίσης, ο κ. Μηταράκης ενημέρωσε το δήμαρχο Ανατολικής Σάμου για την πρόοδο των έργων της κλειστής ελεγχόμενης δομής στην περιοχή Ζερβού, «η δημιουργία της οποίας αποτελεί κοινή προτεραιότητα του Δήμου και της κυβέρνησης».

Συγκεκριμένα, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου υπογράμμισε ότι «για εμάς, πρόκειται για μια δομή πρότυπης λειτουργίας, καθώς θα εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και θα ενισχύσει το αίσθημα ασφαλείας, τόσο για τους διαμένοντες, όσο και για την τοπική κοινωνία». Τέλος, ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στην επικείμενη καμπάνια του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού για την τουριστική προβολή των νησιών του Βορείου Αιγαίου και κατ' επέκταση της Σάμου, που πλήττονται από τη μεταναστευτική κρίση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Μητσός, ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης και ο ειδικός γραμματέας Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων, Ευάγγελος Κωνσταντίνου.

liberal.gr

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι