Γράφτηκε στις . Δημοσιεύτηκε στο Πολιτική

Ανταρσία στο Αιγαίο: Δημόσιες συνεδριάσεις στο περιφερειακό συμβούλιο

0
0
0
s2smodern

Με επιστολή της στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Ανταρσία στο Αιγαίο - Αντικαπιταλιστική Αριστερά, ζητά να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημερωσης του βορείου Αιγαίου να μεταδίδουν ζωντανά τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου. Επίσης με την ίδια επιστολή ζητά όποιες συνεδριάσεις θα προγραμματιστούν μετά την 1η Ιουλίου να είναι δημόσιες και όχι κεκλεισμένων των θυρών. Παράλληλα ζήτησαν από τον πρόεδρο την διεξαγωγή θεματικών συνεδριάσεων για μια σειρά μείζονος σημασίας θέματα για τους κατοίκους των νησιών μας. Διαβάστε αναλυτικά:

Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά

Επιστολή προς Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Αρώνη

Κύριε Πρόεδρε,

Με την συνεδρίαση της 1ης Ιουλίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου επιστρέφει στις δια ζώσης συνεδριάσεις που είχαν σταματήσει στα πλαίσια των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο δεν δίνεται ακόμα η δυνατότητα οι κάτοικοι των νησιών μας να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση (μιας και θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών). Το ίδιο πρόβλημα υπήρχε και κατά τους τέσσερις προηγούμενους μήνες όπου το Συμβούλιο συνεδρίαζε αποκλειστικά με το σύστημα της τηλεδιάσκεψης. Αλλά και πριν από την λήψη μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσης του Covid -19 το πλαίσιο λειτουργίας του Συμβουλίου έθετε εμπόδια παρακολούθησης των συνεδριάσεων από τους πολίτες.

Η Ανταρσία στο Αιγαίο θεωρεί ότι πρέπει άμεσα να δώσετε την δυνατότητα στα ΜΜΕ των νησιών μας να μεταδίδουν ζωντανά τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Οι τεχνικές δυνατότητες υπάρχουν και είναι πλέον ζήτημα πολιτικής βούλησης να αξιοποιηθούν κατά το βέλτιστο τρόπο. 

Επιπρόσθετα, θεωρούμε αναγκαίο η Περιφέρεια να αποκτήσει ένα νέο σύγχρονο σύστημα τηλεδιάσκεψης που θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο απαρχαιωμένο το οποίο και δημιουργεί πολλά προβλήματα  κατά την διεξαγωγή των συνεδριάσεων.

Πιστεύουμε πως όσον αφορά όποια συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί μετά την 1η Ιουλίου θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους νησιώτες του Βορείου Αιγαίου να παρακολουθούν δια ζώσης τις συνεδριάσεις. Παράλληλα να προγραμματιστεί η διεξαγωγή μιας σειρά θεματικών συνεδριάσεων για κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες, ενδεικτικά:

Τέλος αναμένουμε εντός του καλοκαιριού θα προγραμματισθεί η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επερώτησης που έχουμε καταθέσει για υπόθεση ΑΕΝΑΛ – Lesvoshop εδώ και πολλούς μήνες. 


Για την Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος 

Νίκος Μανάβης