Γράφτηκε στις . Δημοσιεύτηκε στο Πολιτική

Ο «Άλλος Δρόμος» Βορείου Αιγαίου

0
0
0
s2smodern

Καταθέσαμε, για το σημερινό περιφερειακό συμβούλιο, ψήφισμα ενάντια στο νομοσχέδιο για τον έλεγχο των δημοσίων συναθροίσεων, ένα νομοσχέδιο με διατάξεις ακριβώς αντεγραμμένες από νόμους της χούντας.

Ελπίζουμε οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των νησιών του Βορείου Αιγαίου, που λίγους μήνες πριν δέχθηκαν αστυνομική απόβαση, βία και καταστολή, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΠΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Προτεινόμενο Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου Ο «Άλλος Δρόμος» Βορείου Αιγαίου καλεί το Περιφερειακό Συμβούλιο της 1ης/7/2020, να απαιτήσει από τη κυβέρνηση και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αποσύρει το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο, «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις», το οποίο επί της ουσίας καταργεί το Συνταγματικό δικαίωμα τού «συνέρχεσθαι».

Το επαίσχυντο αυτό νομοσχέδιο αυτό είναι παρόμοιο με το ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 794 ΦΕΚ Α 1/1.1.1971 της χούντας. Απλά έγινε απόδοση του πρωτοτύπου από την καθαρεύουσα στη δημοτική. Μεταξύ των άλλων απαράδεκτων διατάξεων τις οποίες έχει, φακελώνει διαδηλωτές, καθώς προβλέπεται υπεύθυνος – οργανωτής της εκάστοτε διαδήλωσης, στον οποίο μάλιστα φορτώνεται η αστική ευθύνη για αποζημιώσεις σε οποιεσδήποτε πράξεις τρίτων προσώπων.

Επιπλέον, προβλέπεται η αστυνομική προέγκριση των συγκεντρώσεων, αφού πρέπει να δηλώνονται σε αστυνομική πλατφόρμα, με αναλυτικά στοιχεία, για τόπο, τον χρόνο και τη διαδρομή, ενώ δίνονται υπερεξουσίες στις κατασταλτικές αρχές που θα μπορούν να ορίσουν αυτέ εναλλακτικούς τρόπους συγκέντρωσης, αλλά και να καταστείλουν κατά το δοκούν ή να απαγορεύουν μια διαδήλωση, στην περίπτωση που κρίνουν πως… διαταράσσεται η κοινωνικοοικονομική ζωή, ο τουρισμός κ.ά. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, που αποσκοπεί, στον ακόμη μεγαλύτερο περιορισμό, και εν κατακλείδι απαγόρευση, κάθε εργατικής, κινηματικής και κοινωνικής διαδήλωσης. Στρέφεται κατά των εργατικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, αποτελεί θεσμικό πραξικόπημα, είναι αντίθετο σε συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες και αποτελεί αιτία πολέμου για κάθε δημοκρατικό άνθρωπο, για κάθε εργαζόμενο.

Ο επικεφαλής Στράτος Γεωργούλας