Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Σάμου: Επί Ν.Δ. κατασκευάστηκε και εγκαινιάστηκε το ΚΥΤ Σάμου

9 Ιουλ, 2020 - 02:07
ΣΥΡΙΖΑ Σάμου: Επί Ν.Δ. κατασκευάστηκε και εγκαινιάστηκε το ΚΥΤ Σάμου

Ο κ. Γιάννης  Μάρκου ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π θα πρέπει να συνηθίσει την πίεση από την παραγωγική αντιπολίτευση που κάνουμε ως Ν.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΣΑΜΟΥ, το λέμε αυτό διότι δεν είναι προετοιμασμένος γι’ αυτά που γράφει. Σε κάθε περίπτωση όμως τον ευχαριστούμε που εκθέτει τον Βουλευτή της ΝΔ κ. Στεφανάδη, έστω και με λανθασμένα στοιχεία αφού αναγνωρίζει ότι το ΚΥΤ της Σάμου κατασκευάστηκε από την ΝΔ και τα έργα τα ''επόπτευε'' ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.  Πραγματικά μένουμε άφωνοι με τα γραφόμενα του για την ιστορία του ΚΥΤ. Θα τον παραπέμψουμε λοιπόν στο διαδίκτυο και  στα σαμιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης και  θα διαπιστώσει ότι:  Τα εγκαίνια έγιναν σε πανηγυρικό κλίμα τον Νοέμβριο του 2007 από τον τότε υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο, το Κέντρο επισκέπτονται Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Καραμανλής, (Δήμαρχος Σάμου εκείνη την περίοδο ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κώστας Καραμηνάς). (samostimes Με δημόσια επιστολή του ο κ. Κώστας Καραμηνάς επισημαίνει ότι δεν ήταν Δήμαρχος την περίοδο των εγκαινίων του κέντρου μεταναστών. Ζητούμε συγνώμη για την αναστάτωση οφείλεται αποκλειστικά σε δικό μας λάθος στο αρχικό μας κείμενο τον Φεβρουάριο του 2019).

 Οι δηλώσεις του τότε εκπροσώπου τύπου της κυβέρνησης κ. Αντώναρου για την Σάμο και το μεταναστευτικό είναι χαρακτηριστικές. Παραδέχεται σε ρεπορτάζ για το (αγγλόφωνο) Al jazzera ότι το φαινόμενο δεν μπορεί κανείς να το σταματήσει και πολύ δύσκολα θα το διαχειριστεί. Τα σύνορα της χώρας πάντα φυλάσσονταν από τα σώματα ασφάλειας, τα οποία  στέκονται  στο ύψος των περιστάσεων κάθε φορά και που εσείς με τα γραφόμενα σας τα υποτιμάται. Υπάρχει μια διαφορά όμως ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα σύνορα φυλάσσονταν με ένα απαράβατο όρο, την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου.  Σήμερα όμως, μετά τον Έβρο και με αφορμή την πανδημία η κυβέρνηση άτυπα προχώρησε σε μια επικίνδυνη εθνική πολιτική. Η οποία έφερε τη χώρα σε δυσμενή θέση.

  • Μετέτρεψε ένα παγκόσμιο και ευρωπαϊκό  πρόβλημα  (προσφυγικό)  σε διμερές, σε εθνικό πρόβλημα Ελλάδας, Τουρκίας 
  • Να σας θυμίσουμε την ταπεινωτική παρουσία της Χώρας μας στο ευρωκοινοβούλιο  όπου μας  κάλεσαν να απολογηθούμε, με την κατηγορία  για τη δολοφονία  πρόσφυγα στον Έβρο από ελληνικά πυρά.
  • Ως «εκτός θέματος» χαρακτήρισαν τα μέλη της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του ευρωκοινοβουλίου, τις απαντήσεις που κλήθηκαν να δώσουν οι υπουργοί Μετανάστευσης και Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και ο Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική.
  • Ένας εκ των ευρωβουλευτών σημείωσε ότι Χρυσοχοΐδης και Κουμουτσάκος «είναι εκτός θέματος, σαν να έχουν προσκληθεί σε γάμο και να απαγγέλλουν επικήδειους» 
  • Η ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Τινέκε Στρικ, έκανε αναφορά στις βάσιμες καταγγελίες για θανάτους και τραυματισμούς μεταναστών από πυροβολισμούς, σημειώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι ασυνεπής.., ελπίζουμε να έχετε παρακολουθήσει τα γεγονότα και να γνωρίζεται το θέμα καλά αυτή τη φορά. 
  • Κινδυνεύουμε άμεσα με μέτρα όπως αυτά του Όρμπαν, διακοπή πάσης χρηματοδότησης από την ΕΕ και στέρηση ψήφου και λόγου στο ευρωκοινοβούλιο και έπεται συνέχεια. 
  • Να σας θυμίσουμε ότι αυτή η πολιτική σας, στέρησε την χρηματοδότηση των νέων ΚΥΤ από την ΕΕ και κατασκευάζονται  αποκλειστικά με χρήματα του Έλληνα πολίτη. Η ΕΕ και ΟΗΕ επισήμαναν στην κυβέρνηση ότι το προσφυγικό το διαχειρίζεται χωρίς να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο. 
  • Επίσης αυτή η ανεύθυνη πολιτική η οποία στηρίζεται σε ένα ψευτοπατριωτισμό, μας οδηγεί εάν δεν το έχετε καταλάβει και στο ακραίο γεγονός να χάσουμε δικά μας ναυτικά μίλια, εξαιτίας της μη τήρησης του Δικαίου της Θάλασσας. Αναρωτιόμαστε αυτή είναι η φύλαξη των συνόρων που υπερηφανεύεστε. 
  • Με το μη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο η σημερινή κυβέρνηση ακυρώνει το μοναδικό όπλο που έχουμε απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκιάς. Διότι εάν δεν το σέβεται πως θα το επικαλεστεί όταν το χρειάζεται. 

      Το ακούσαμε και αυτό από εσάς, αποκαλείται “fake news” τα αρχεία της Βουλής 

Θα έπρεπε να γνωρίζεται από τη θέση που βρίσκεστε ότι η εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία είναι η αρχή της Δημοκρατίας. Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι η ΝΔ όσες φορές βρέθηκε κυβέρνηση άλλες τόσες βρέθηκε και αντιπολίτευση.  Σεβόμαστε τις επιλογές του ελληνικού λαού και αγωνιζόμαστε  από όποια  θέση μας θέλει την κάθε χρονική περίοδο, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση.  Αγωνιζόμαστε για τις αξίες μας και για την ευμάρεια όλης της ελληνικής κοινωνίας.

Από την μια μας εύχεστε καλό καλοκαίρι και από την άλλη φροντίζετε με τις πολιτικές επιλογές σας να μην έχουμε. Εμείς λοιπόν σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς θα σας ευχηθούμε έστω και μια φορά να ξεφύγετε από τις συνήθειες σας και τον υπόλοιπο χρόνο της τετραετία σας να κυβερνήσετε, με σύνεση, εντιμότητα, διαφάνεια και να μοιράσετε την πίτα της στήριξης από τα κάτω προς τα πάνω. Διότι μέχρι τώρα κάνετε τα αντίθετα. Παράδειγμα, 21 εκατομμύρια στα γαλάζια  ΜΜΕ, 800 ευρώ στους πληττόμενους πολίτες για τρεις μήνες. 

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι