officeart horizontal  

 

Πολιτική

Ενημέρωση υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Ν. Μηταράκη στο Δ.Σ Ανατολικής Σάμου

27 Αυγ, 2020 - 02:08
Ενημέρωση υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Ν. Μηταράκη στο Δ.Σ Ανατολικής Σάμου

Κατά την διάρκεια του Δημοτικού συμβουλίου Αν. Σάμου την Πέμπτη (27/08) ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί από την τελευταία επίσκεψη του στη Σάμο, σχετικά με τους μετανάστες –πρόσφυγες .

Αναφορικά με τη Σάμο τον Αύγουστο η μείωση των ροών είναι στο 97%, ενώ η μείωση των ροών στη Σάμο από την αρχή της χρονιάς φτάνει το 73%. Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη ,ολοκλήρωση της δομής αρχές του νέου χρόνου και έναρξη λειτουργίας του νέου ΚΥΤ στην περιοχή Ζερβού.

Κλειστή δομή με εξοδούχους και προσωπικές κάρτες ελέγχου, διπλή περίφραξη με περιπολίες στον χώρο μεταξύ των δυο περιφράξεων. Κάμερες ασφαλείας σε όλο το ΚΥΤ. Ιατρείο στελεχωμένο για την κάλυψη των αναγκών και χώροι αθλοπαιδιών.

Για το νερό υπάρχει έρευνα του ΙΓΜΕ και θα ξεκινήσει γεώτρηση εντός του χώρου που φιλοδοξεί να καλύψει τις ανάγκες. Η δομή θα έχει 3.000 κρεβάτια συνολικά, ενώ στις 3 Σεπτεμβρίου αναμένεται η ολοκλήρωση της 2ης φάσης δημοπράτησης των εργασιών.

Ο Δήμαρχος Αν Σάμου Γ. Στάντζος αναφέρθηκε στους κατοίκους της Σάμου και στο γεγονός ότι το ΚΥΤ πρέπει να κλείσει. «Το ΚΥΤ θα κλείσει, ήρωες οι κάτοικοι της Σάμου και ειδικότερα στη περιοχή του κέντρου που έχουν υποστεί το βάρος της ανομίας.» «Δεσμευόμαστε ότι θα κατεδαφίσουμε ό,τι δεν απομακρύνεται από το ΚΥΤ», ενώ για την στήριξη της τοπικής κοινωνίας « …θέλουμε πανεπιστημιακή σχολή στον χώρο ως στήριξη στην τοπική κοινωνία.»

Επίσης αναφέρθηκε στη διαμαρτυρία των κατοίκων των Χαρουπιών αλλά και στα όσα βιώνουν οι κάτοικοι του νησιού ζητώντας περισσότερη αστυνόμευση. Τέλος ζήτησε να δοθεί νέα παράταση στην απαγόρευση μετακίνησης των μεταναστών μετά τις 9 το βράδυ.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software