Πολιτική

TE Σάμου ΚΚΕ ο θάνατος του προσφυγόπουλου

9 Νοε, 2020 - 06:11
TE Σάμου ΚΚΕ ο θάνατος του προσφυγόπουλου

Ο θάνατος ακόμη ενός παιδιού από το χθεσινό ναυάγιο προσφύγων και μεταναστών έρχεται να μας υπενθυμίσει με τραγικό τρόπο ότι τα βάσανα των λαών είναι κοινά και δεν έχουν τέλος όσο την εξουσία έχουν οι καπιταλιστές, όσο ξαναμοιράζουν τη γη για τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους σπέρνοντας τον πόλεμο και την εξαθλίωση στους λαούς ή αφήνοντάς τους απροστάτευτους μπροστά σε φαινόμενα όπως ο τελευταίος σεισμός.

Καλούμε το λαό του νησιού να μη το βάλει κάτω υπό το βάρος των πληγμάτων που δέχεται στη ζωή και το εισόδημά του. Να μην υποκύψει στον ψεύτικο ρεαλισμό του «η κυβέρνηση κάνει ο,τι μπορεί», όταν δίνει και την ψυχή της εκτός από δις ευρώ στους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, το ΝΑΤΟ. Να οργανώσει την πάλη για συνολική αντεπίθεση στην πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης που ξεθεμελιώνει σαν σεισμός τη ζωή και τα δικαιώματά του.

Να συνεχίσει την πάλη για κανένα κέντρο φυλακή στο νησί, ούτε παλιό, ούτε νέο. Άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών προς τις χώρες που επιθυμούν. Κατάργηση των συμφωνιών που τους εγκλωβίζουν στη χώρα μας. Το χθεσινό ναυάγιο επιβάλλει τη διεκδίκηση δημιουργίας επιτροπών ασύλου εντός της Τουρκίας με ευθύνη ΕΕ και ΟΗΕ στα σύνορα με Ελλάδα και Συρία.

Η πείρα δείχνει ότι όταν ο λαός οργανώνει την πάλη του για τα δικά του συμφέροντα μόνο νικητής μπορεί να βγει!

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι