officeart horizontal  

 

Πολιτική

Μερίδα πολιτών αποδοκίμασε τον Πρωθυπουργό στην Ικαρία. VIDEO

6 Φεβ, 2021 - 08:02
Μερίδα πολιτών αποδοκίμασε τον Πρωθυπουργό στην Ικαρία. VIDEO
Περιοδεία στην Ικαρία, τους Φούρνους και την Θύμαινα πραγματοποίησε σήμερα ο  κ.Κυριάκος Μητσοτάκης. Αρχικά ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το νοσοκομείο της Ικαρίας, όπου διενεργούνται εμβολιασμοί, και στη συνάντησή του με το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου δήλωσε, «Είμαστε από τις καλύτερες χώρες και γι’ αυτό παίρνουμε πάντα μέτρα για να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις, γιατί δεν θέλουμε να τρέχουμε πίσω από την πανδημία. Κι αν μερικές φορές σε κάποιους τα μέτρα μπορεί να φαντάζουν λίγο δυσάρεστα, τους διαβεβαιώνω ότι το κάνουμε ακριβώς για να μην πρέπει να πάρουμε ακόμα πιο σκληρά μέτρα αργότερα». 

Αναφερόμενος στην εμβολιαστική εκστρατεία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «μέχρι στιγμής είμαστε ικανοποιημένοι, τρέχει καλά, δεν έχουμε αστοχίες», ενώ πρόσθεσε πως είναι «πάρα πολύ σημαντικό» ότι δεν χάθηκαν δόσεις ακόμα και στις λιγοστές περιπτώσεις μη τήρησης ραντεβού στο νησί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε επίσης στη στρατηγική της κυβέρνησης για το άνοιγμα του τουρισμού φέτος, αφενός με προώθηση της πρότασης για πιστοποιητικό εμβολιασμού και αφετέρου μέσω της ανοσοποίησης του πληθυσμού των νησιών και των εργαζόμενων στον ευρύτερο τουριστικό τομέα.

Την ίδια ώρα με συνθήματα και έντονα  γιουχαϊσματα."υποδέχθηκαν" τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτοικοι και εργαζόμενοι της Ικαρίας οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίου Κηρύκου. κατά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη,  συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας  διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας με την ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων, ενώ κάλεσμα στη συγκέντρωση  είχε καλέσει η ΠΥΞΙΔΑ και η ΕΡΓΑΣ.

Εκατοντάδες Ικαριωτών ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του νοσοκομείου, οι συγκεντρωμένοι στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το λιμάνι, για την «υποδοχή» του πρωθυπουργού.

Συζήτηση για τις ανάγκες του νησιού

Απο το νοσοκομείο στη συνέχεια ο πρωθυπουργός μετέβη στον Άγιο Κήρυκο, έκει όπου στο Δημαρχείο του νησιού,  συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Νίκο Καλαμπόγια, και τους Αντιδημάρχους παρουσία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη. Στη συνάντηση συζητήθηκαν  έργα υποδομής όπως η διαχείριση λυμάτων και απορριμμάτων, οι αερομεταφορές και οι ιαματικές πηγές.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, που συνόδευε τον Πρωθυπουργό, επισήμανε μεταξύ άλλων την πρόοδο για την έναρξη έργων που υπάγονται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», και δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσουν άμεσα σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αναφέρθηκε επίσης στη στρατηγική της κυβέρνησης να ενισχύει τους ΟΤΑ με προσωπικό σε ειδικότητες που χρειάζονται και επισήμανε ότι η κινητικότητα πρέπει να λειτουργήσει ως ευκαιρία για την κάλυψη αναγκών των Δήμων.

Στη σύσκεψη έλαβαν επίσης μέρος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και  Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης και ο βουλευτής ΝΔ Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στον Εύδηλο, όπου ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών και ενίσχυσης της εξωτερικής θωράκισης του λιμανιού, ενώ επισκέφτηκε και το εμβολιαστικό κέντρο του οικισμού.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software