officeart horizontal  

 

Πολιτική

Εκδήλωση για τον Δημοκρατικό Στρατό Σάμου στο χωριό Λέκκα

17 Αυγ, 2022 - 02:08
Εκδήλωση για τον Δημοκρατικό Στρατό Σάμου στο χωριό Λέκκα

Με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 14 Αυγούστου οι εκδηλώσεις της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ προς τιμή των αγωνιστών ηρώων του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου στο κοινοτάφιο της Λέκκα, στο χωριό όπου δημιουργήθηκε η πρώτη αντάρτικη ομάδα.

Στην ομιλία του ο Βασίλης Κοσμάς, μέλος της Τ.Ε. Σάμου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον αγώνα όλων όσων έδωσαν τη ζωή τους, θυσίασαν ό, τι είχαν και δεν είχαν για την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία, το σοσιαλισμό. Επισήμανε ότι ο αγώνας του ΔΣΣ και του ΔΣΕ ήταν ταξικός και ήταν η συνέχεια της Εθνικής Αντίστασης, του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που τη δημιουργία του την επέβαλε η ίδια η ζωή, η αντίδραση και οι διώξεις της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης, της εποχής.

Σημείωσε ότι σήμερα που η εργατική τάξη και ο λαός χτυπιέται ανελέητα στο εισόδημα και τα δικαιώματά του με την ακρίβεια και τους μισθούς πείνας, στην ίδια του τη ζωή με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τους ανταγωνισμούς και τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς, τα διδάγματα από την ιστορία και τον αγώνα του ΔΣΕ είναι ακόμα πιο επίκαιρα.

φωτο 1

Απέναντι στη βαρβαρότητα των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, της ενεργειακής φτώχειας και της πράσινης μετάβασης που πληρώνει ακριβά ο λαός, του ταμείου ανάκαμψης και του υπερμνημονίου, των νατοϊκών επεμβάσεων, των χιλιάδων ξεριζωμένων και του αιματοκυλίσματος η απάντηση είναι μία: Αγώνας μαζικός και οργανωμένος για την ανατροπής αυτής της πολιτικής. Ενώ μπροστά στις εκλογές, για να υπάρχει ένα καλό σενάριο για το λαό, κάλεσε σε συμπόρευση και στήριξη του ΚΚΕ για να μπουν εμπόδια στα αντιλαϊκά και αντεργατικά σχέδια της όποιας κυβέρνησης προκύψει. Για να κερδίσουμε ανάσες ανακούφισης! Για να ανοίξουμε το δρόμο με βάση τις λαϊκές ανάγκες! Γιατί το ΚΚΕ έχει σχέδιο για να ζήσει ο λαός με βάση τις δυνατότητες του σήμερα!

φωτο 2

Στην εκδήλωση στεφάνι επίσης κατέθεσαν ο γραμματέας της ΚΟΒ Καρλοβάσου, Σταμάτης Τριπύλας, ο Μανώλης Τσακουμάκης εκ μέρους των οργανώσεων Σάμου της ΚΝΕ και η πρόεδρος του παραρτήματος Σάμου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, Κούλα Καραμηνά – Πόθου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Σταμάτης Βακαλόπουλος, γιος του μαχητή του ΔΣΣ Βακαλόπουλου Γιώργου, ενός εκ των τριών μαχητών που έχουν ταφεί στο ασβεστοκάμινο, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή που η 100χρονη Αγγελική Κόκκα – Αλεξάνδρου, αδελφή του εκτελεσμένου μαχητή του ΔΣΣ Παναγιώτη Κόκκα, η οποία ταξίδεψε από τις ΗΠΑ για ακόμα μία χρονιά και κατέθεσε λουλούδια στη μνήμη του αδελφού της και των υπολοίπων που βρίσκονται στο κοινοτάφιο.

Σάμος, 17-08-2022

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software