officeart horizontal  

 

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΜΟΥ: Ηχηρή απουσία του αντιπεριφερειάρχη και του βουλευτή στη συζήτηση για την υγεία

20 Σεπ, 2022 - 10:09
ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΜΟΥ: Ηχηρή  απουσία του αντιπεριφερειάρχη και του βουλευτή στη συζήτηση για την υγεία

Για το Δημόσιο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου

Δυστυχώς, η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα προβλήματα του νοσοκομείου που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ανατολικής Σάμου, την Πέμπτη 15/09/20022, με ηχηρή την απουσία του αντιπεριφερειάρχη και του βουλευτή, αντί να αποτελέσει έναυσμα για δυναμική διεκδίκηση μέτρων στήριξης του νοσοκομείου, εξετράπη σε μια άγονη δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ του κ. βουλευτή και της Δημοτικής αρχής.

Η αλήθεια είναι ότι, χειρών αδίκων ήρξατο ο κ. Στεφανάδης, ο οποίος, αντί να απολογηθεί για την απόλυτη αδιαφορία, που έχει δείξει για το νοσοκομείο, καθ’όλη τη διάρκεια της θητείας του, ή τουλάχιστον να σιωπήσει, επέλεξε να επιτεθεί με δριμύτητα στη δημοτική αρχή και ιδιαίτερα στους προσκείμενους στη Ν.Δ αντιδημάρχους.

Θα μπορούσαμε να το απολαύσουμε, αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο δύσκολα για το μοναδικό νοσοκομείο του νησιού μας.

Κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε μια σοβαρή προσπάθεια στήριξης και ενίσχυσης του νοσοκομείου Σάμου, η οποία υπό την εμπνευσμένη διοίκηση του κ. Λάζαρου Θεόφιλου, έδωσε απτά αποτελέσματα ( αύξηση των ειδικευμένων γιατρών από 28 σε 46, λειτουργία τμήματος ημερήσιας νοσηλείας/χημειοθεραπείας, αύξηση των κλινών ΜΕΘ από 3 σε 6, εγκατάσταση μονάδας παραγωγής οξυγόνου, καινούργιος κλίβανος αποστείρωσης, αποκατάσταση του κτιρίου στην παραλιακή, απομάκρυνση των εργολάβων κλπ ).

Μετά το 2019, εγκαταλείφτηκε στη μοίρα του και μπήκε σε μια μακρόσυρτη πορεία φθοράς, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν, από τους συλλογικούς φορείς των υγειονομικών, με αναλυτικό και πειστικό τρόπο στο δημοτικό συμβούλιο. Η εγκατάλειψη του Ε Σ Υ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι αποτέλεσμα ανικανότητας ή ανεπάρκειας. Είναι κεντρική ιδεολογική και πολιτική επιλογή. Πρόκειται για μια ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση η οποία σιχαίνεται το δημόσιο και αποθεώνει το ιδιωτικό. Δεν θεωρεί την υγεία ανθρώπινο δικαίωμα και δημόσιο αγαθό, η διασφάλιση του οποίου, σύμφωνα με το σύνταγμα, είναι υποχρέωση του κράτους, αλλά εμπόρευμα, το οποίο πουλιέται και αγοράζεται με τους νόμους της αγοράς. Στηρίζει προκλητικά τους ιδιωτικούς ομίλους και απαξιώνει το δημόσιο σύστημα υγείας. Στην κορύφωση της πανδημίας, προτίμησε να αφήσει ανθρώπους να πεθάνουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, αντί να επιτάξει τις κενές κλίνες ΜΕΘ των ιδιωτικών νοσοκομείων.

Από αυτή την κυβέρνηση δεν περιμένουμε ευαισθησία για το δημόσιο σύστημα υγείας. Μοναδική επιλογή είναι ο μαζικός επίμονος και ενωτικός αγώνας.

Προτείνουμε λοιπόν τη δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου στο οποίο θα συμμετέχουν ισότιμα και οι δύο δήμοι του νησιού, η περιφερειακή αρχή, ο σύλλογος εργαζομένων στο νοσοκομείο καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, με σκοπό να οργανώσει μια πάνδημη κινητοποίηση της κοινωνίας και να αναγκάσει την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα για τη στήριξη του νοσοκομείου, που περιλαμβάνονται στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου

el da nl en fr de it no es tr

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software