officeart horizontal  

 

Πολιτική

Η "Ανατροπή" για το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

20 Οκτ, 2022 - 10:10
Η "Ανατροπή" για το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2022, θέμα ημερήσιας διάταξης ήταν η εγγραφή νηπίων και βρεφών για την σχολική χρονιά 2022-2023.

Η δημοτική παράταξη "Ανατροπή", μελετώντας την χωρητικότητα των σταθμών και τις αιτήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί, έχει να αναφέρει τα εξής:

  • Στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς πόλεως Σάμου, Άνω Βαθέος και Μυτιληνιών γράφονται όλα τα προνήπια και μένουν πολλές ελεύθερες θέσεις.
  • Προβλήματα υπάρχουν στον δημοτικό βρεφικό σταθμό πόλεως Σάμου, καθώς οι αιτήσεις είναι περισσότερες από την χωρητικότητα, και επομένως κάποια βρέφη δεν μπορούν να εγγραφούν (103 αιτήσεις, 85 θέσεις χωρητικότητα).
  • Επίσης, στον δημοτικό παιδικό σταθμό Χώρας έγιναν 31 αιτήσεις, ενώ η χωρητικότητα είναι 25 θέσεις. Ως εκ τούτου, 6 νήπια όταν συμπληρώσουν την ηλικία των 2,5 ετών δεν θα μπορέσουν να εγγραφούν.
  • Τέλος, στον δημοτικό σταθμό Πυθαγορείου, η κατάσταση είναι οριακή, καθώς υπάρχουν 25 αιτήσεις για 25 θέσεις.

 Σύμφωνα με τα παραπάνω, είναι ξεκάθαρη η αναγκαιότητα ύπαρξης επιπλέον βρεφικού σταθμού στην επικράτεια του Δήμου μας, ούτως ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι οι γονείς που το επιθυμούν. Δυστυχώς, ενώ έχει ληφθεί απόφαση στις 16/12/2019 για δημιουργία βρεφικού σταθμού στο Πυθαγόρειο (κοντεύουμε 3 χρόνια με την σημερινή δημοτική αρχή!) ακόμα δεν έχει γίνει κάτι. Επίσης, κρίνονται απαραίτητες περισσότερες και μεγαλύτερες εγκαταστάσεις (περιπτώσεις Πυθαγορείου και Χώρας), όπως και δημιουργία νέων (π.χ. δημιουργία παιδικού σταθμού στο Κοκκάρι).

Τέλος, λόγω πολλών αντιδράσεων γονέων και σχετική ενημέρωση προς την παράταξή μας, ρωτήθηκε αν υπάρχει η δυνατότητα ύπνου σε κρεβατάκια στον δημοτικό παιδικό σταθμό πόλεως Σάμου. Η απάντηση από την αναπληρώτρια Προϊσταμένη της διεύθυνσης παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών ήταν ότι "υπάρχουν ραντζάκια που ανοίγουν και μπορούν να κοιμηθούν εκεί τα προνήπια αν το επιθυμούν".

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software