officeart horizontal  

 

Πολιτική

Καλούμε τους συμπολίτες μας σε μια συμβολική παρέμβαση για το ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟ

15 Νοε, 2022 - 07:11
Καλούμε τους συμπολίτες μας σε μια συμβολική παρέμβαση για το ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟ

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στις 5.00 μ.μ. συνεδριάζει (μέσω τηλεδιάσκεψης)  το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου και στα θέματά του συμπεριλαμβάνεται  «η Λειτουργία του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου», με εισηγητή τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη κ. Πανουράκη, χωρίς να υπάρχει γραπτή εισήγηση.

Εδώ και ενάμισι χρόνο ζητάμε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη να γίνει συνάντηση εκπροσώπων της Περιφέρειας, του Δήμου Ανατολικής Σάμου και πολιτιστικών φορέων για τη δημιουργία Φορέα Διοίκησης και Λειτουργίας του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου Σάμου (με ένα βιώσιμο σχέδιο χρηματοοικονομικής μελέτης- ετήσια έξοδα λειτουργίας του/έσοδα & συνεισφορές), ώστε το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου να λειτουργήσει σύμφωνα με τους σκοπούς και στόχους παραχώρησης, χρηματοδότησης, ανακατασκευής και ανακαίνισης του κτιρίου.

Είχαμε με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μια  πρώτη απόπειρα παραχώρησης του Επικούρειου στο Ερευνητικό Ινστιτούτο για τη Μακροζωία (του κ. Στεφανάδη, βουλευτή Σάμου). Επιπλέον είχαμε  δηλώσεις του περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη, ότι εφόσον η περιφέρεια δεν έχει χρήματα για τα έξοδα λειτουργίας του Επικούρειου, θα το επιστρέψει στο ΤΑΙΠΕΔ και πρόσφατη πρόθεσή του να στεγάσει διοικητικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Θα τους αφήσουμε να λάβουν μια απόφαση, χωρίς καμμιά διαβούλευση με την τοπική κοινωνία του νησιού και χωρίς τους τοπικούς πολιτιστικούς φορείς;

Καλούμε τους συμπολίτες μας, να παρευρεθούμε την Τετάρτη 16/11 στις 5.00 μ.μ. στο κτίριο της ΠΕ Σάμου, για μια συμβολική παρέμβαση στο χώρο που γίνονται οι τηλεδιασκέψεις για να εκφράσουμε προς το Περιφερειακό Συμβούλιο την ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ μας για την απαξιωτική στάση της  Περιφερειακής Αρχής και το ΑΙΤΗΜΑ για αναβολή λήψης απόφασης, για να καλέσει επιτέλους η Περιφερειακή Αρχή το Δήμο Ανατολικής Σάμου  και τους Πολιτιστικούς συλλόγους του τόπου (και όποιον άλλο ενδιαφέρεται) και να συναποφασιστεί, εδώ στη Σάμο, με ποιο τρόπο θα δημιουργηθεί ένας βιώσιμος Φορέας για το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο, που ανακαινίσθηκε στην καρδιά της πρωτεύουσας, για  να γίνει ο πολιτιστικός και πνευματικός πνεύμονας της Σάμου.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software