officeart horizontal  

 

Πολιτική

Τα ποσοστά συμμετοχής στις εκλογές στη Σάμο μέχρι σήμερα

24 Μάι, 2023 - 07:05
Τα ποσοστά συμμετοχής στις εκλογές στη Σάμο μέχρι σήμερα

Μετά απο κάθε εκλογική διαδικασία τα τελευταία χρόνια η συζήτηση δεν αφορά μόνο στον νικητή και τον χαμένο των εκλογών αλλά και στην συμμετοχή όσων άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, που είναι συνεχώς μειούμενη. 

Η Σάμος βρέθηκε στις 8 περιοχές με την μικρότερη συμμετοχή στις εκλογές του Μαϊου και μας έδωσε το έναυσμα να δούμε τα ποσοστά συμμετοχής πίσω στο χρόνο. Συγκεκριμένα:

 Όπως μπορείτε να δείτε οι εκλογές του 2000 ήταν οι τελευταίες με υψηλό ποσοστό συμμετοχής. Έκτοτε η πορεία είναι πτωτική.

Οι λόγοι της αποχής 

Υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι για την εκλογική αποχή του κόσμου. Ορισμένοι από αυτούς μπορεί να περιλαμβάνουν:

  1. Απογοήτευση και αποθάρρυνση: Ορισμένοι ψηφοφόροι μπορεί να αισθάνονται απογοητευμένοι ή αποθαρρυμένοι από την πολιτική διαδικασία ή τους πολιτικούς. Μπορεί να θεωρούν ότι οι πολιτικοί δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντά τους ή ότι οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα.

  2. Έλλειψη εμπιστοσύνης: Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να μην έχουν εμπιστοσύνη στους πολιτικούς ή στο πολιτικό σύστημα. Ενδέχεται να θεωρούν ότι η διαφθορά, η αναποτελεσματικότητα ή οι παρανομίες παρουσιάζουν έναν αναπόφευκτο χαρακτήρα στην πολιτική διαδικασία.

  3. Έλλειψη ενδιαφέροντος: Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να μην ενδιαφέρονται για την πολιτική ή να θεωρούν την ψήφο τους ασήμαντη. Μπορεί να θεωρούν ότι οι πολιτικές αποφάσεις λαμβάνονται ανεξάρτητα από την γνώμη τους.

  4. Κοινωνική αποστασιοποίηση: Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται απομονωμένοι ή αποσταμένοι από την πολιτική διαδικασία. Αυτό μπορεί να συμβαίνει όταν οι πολιτικοί και οι πολιτικές συζητήσεις δεν ανταποκρίνονται στις ανησυχίες και τις ανάγκες τους.

Αυτοί είναι μερικοί από τους πιθανούς λόγους για την εκλογική αποχή. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι λόγοι μπορεί να διαφέρουν ανάμεσα στις περιοχές, τις κοινότητες και τις εκλογές καθαυτές.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software