officeart horizontal  

 

Πολιτική

Μεταφορά της έδρας του Συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου-Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης του Πυροσβεστικού Σώματος, από την Σάμο στην Κρήτη

18 Ιαν, 2024 - 01:01
Μεταφορά της έδρας του Συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου-Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης του Πυροσβεστικού Σώματος, από την Σάμο στην Κρήτη

Μόλις τώρα πληροφορηθήκαμε ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προωθεί τροπολογία  από την Βουλή βάσει της οποίας μεταφέρεται  η  έδρα του Συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου- Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης  του Πυροσβεστικού Σώματος από τη Σάμο στη Κρήτη.

Η τροπολογία αυτή συζητήθηκε χθες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, της οποίας, ως γνωστόν, Αντιπρόεδρος είναι ο Βουλευτής μας κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, και συμπεριλήφθηκε στο νόμο του Υπουργείου Παιδείας για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.  

Το συντονιστικό Βορείου-Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης  του Πυροσβεστικού Σώματος,  κρίσιμη και κομβική Υπηρεσία στελεχωμένη από ανώτερους αξιωματικούς και διοικητή ανώτατο Αξιωματικό της Πυροσβεστικής στεγάζεται από ετών στο κεντρικό κτίριο της Αντιπεριφέρειας Σάμου, και έχει ως αντικείμενο τον συντονισμό των επιχειρήσεων αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών  στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Φυσικά η Σάμος επιλέχθηκε ως έδρα του συντονιστικού αυτού οργάνου  λόγω της ειδικής γεωμορφολογικής της θέσης στο κέντρο του Αιγαίου Αρχιπελάγους.

Τώρα η Κυβέρνηση παρακάμπτει τους λόγους της επιλογής της Σάμου και εν μια νυκτί  μεταφέρει την κομβική αυτή και κρίσιμη Υπηρεσία στην Κρήτη.

Οι δήμαρχοι της Σάμου και ο νέος Αντιπεριφερειάρχης το γνωρίζουν; Ρωτήθηκαν;

Έχουν άποψη;

Θα κάνουν κάτι και γι’ αυτό το χαστούκι απαξίωσης της Σάμου;

Δεν θα ρωτήσουμε για τον Βουλευτή. 

Αυτός σίγουρα είναι ενήμερος και σίγουρα θα συμβάλει με την ψήφο του στην αποδόμηση του νησιού στα πλαίσια της κομματικής νομιμοφροσύνης. Ούτε βέβαια θα ρωτήσουμε αν ενημέρωσε τους νέους δημάρχους και τον Αντιπεριφερειάρχη.

Πάντως γι’ αυτούς θα πούμε «ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν» για  να αποδείξετε ότι νοιάζεστε για τον τόπο σας και όχι για τα «μπράβο» της κομματικής επιβράβευσης.

Βέβαια το ότι ήταν προεκλογική δέσμευση του βουλευτή  μας να παραμείνει η Έδρα του συντονιστικού στη Σάμο δεν έχει  πια καμία σημασία.

Ο επισκέπτης βουλευτής του Νομού  μας  κ. Στεφανάδης  με κουβέντες του καφενέ και  παραμύθια για τα νυχτέρια κατάφερε να επανεκλεγεί όπως και η υπόλοιποι της ομάδας των λεγόμενων … αρίστων.

Κρίμα σε αυτούς που τον εμπιστεύτηκαν, κρίμα στη Σάμο, στην Ικαριά και στους Φούρνους, κρίμα στη νέα γενιά που θέλει να ζήσει σ’ αυτούς  τους  όμορφους αλλά αδικημένους τόπους. 

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software