Δράση Ενότητα Προοπτική

0
0
0
s2smodern

Στη συνεδρίαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου ήρθε ως θέμα από την Δημοτική αρχή η έγκριση του ταξιδίου αυτή τη φορά στον Καναδά.

Η απόφαση πέρασε με 12 ψήφους των δημοτικών συμβούλων της παράταξης του Δημάρχου. Οι υπόλοιποι 8 της παράταξης του απουσίαζαν.. Προφανώς αισθανόμενοι εγκλωβισμένοι στην υπακοή των εντολών του απόντος δημάρχου, οι οποίοι μην αντέχοντας πλέον να εκτίθενται από τις επιλογές του και τα ταξίδια αναψυχής του προτιμούν τον εύκολο δρόμο της αποχής αντί αυτόν της ανάληψης των ευθυνών τους με την καταψήφιση αυτών των αχρείαστων ταξιδιών, με απροσδιόριστη προέλευση χρημάτων.

Τι όμως επί της ουσίας πάει να κάνει η αντιπροσωπεία του Δήμου Σάμου στον Καναδά και πόσο έχει αυτό σχέση με τις ανάγκες των δημοτών του; Γιατί τα χρήματα του δωρητή με τις αδιευκρίνιστες πραγματικές προθέσεις και σχέσεις με τον Δήμο δεν αξιοποιούνται προς όφελος των Δημοτών μας και μάλιστα με απόλυτη διαφάνεια; Έχουμε τόση επάρκεια χρημάτων που αντί για παράδειγμα να υλοποιηθεί μια μελέτη που θα φέρει στο μέλλον ένα απαραίτητο έργο ή αντί να ενισχύσουμε τους κωδικούς του Δήμου που αφορούν κοινωνικά επιδόματα και παροχές πολιτών που τα έχουν πραγματικά ανάγκη τα σπαταλούμε με τόση ευκολία;

Αναγνωρίζουμε την δυνατότητα να βρίσκει κανείς χορηγούς και θα ήταν άξιο συγχαρητηρίων, αν τα χρήματα αυτά χρησιμοποιούνταν για να «κλείσουν τρύπες» στο Δήμο και όχι για να ανοίξουμε τρύπες στη θάλασσα των ψεύτικων εντυπώσεων και στον βωμό των μικροπολιτικών που εξυπηρετούνται.

Τους ευχόμαστε λοιπόν άλλο ένα καλό ταξίδι. «Ο Γύρος του κόσμου σε μια θητεία» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του βιβλίου που θα περιγράψει τον πολιτικό βίο του «κατά φαντασίαν Δημάρχου» και των εκτός πραγματικότητας δημοτικών του συμβούλων.

e-genius.gr ...intelligent web software