officeart horizontal  

 

Πολιτισμός

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με τον Σπηλαιολογικό Σύλλογο Σάμου ''ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ'''

4 Οκτ, 2018 - 08:10
Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με τον Σπηλαιολογικό Σύλλογο Σάμου ''ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ'''

Συνάντηση με τους κ.κ.Ντάρλα και Γεωργιάδη, προϊσταμένους της Εφορίας Σπηλαιολογίας και Παλαιοανθρωπολογίας Ελλάδος στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, είχε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος, με πρωτοβουλία του Σπηλαιολογικού Συλλόγου Σάμου ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ.

Συζητήθηκαν η εξέλιξη των ερευνών των επιστημόνων σε δύο σπήλαια της δυτικής Σάμου, στο Μ.Σεϊτάνι και τους Νικολούδες, που παρουσιάζουν σπηλαιολογικό αλλά και ανθρωπολογικό ενδιαφέρον, καθώς και η πρόταση του συλλόγου ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ για την ανάδειξη και αξιοποίηση του σπηλαίου «Ξαφάκια» στην ευρύτερη περιοχή του Ποσειδωνίου.

Οι επιστήμονες έδωσαν το περίγραμμα των ερευνών τους στα δύο σημαντικά σπήλαια, αλλά και και μια γενική εικόνα των σπηλαίων της Σάμου, που παρουσιάζει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον και έδωσαν τα φώτα τους, σε ερωτήσεις του κ.Αντιπεριφερειάρχη για τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το σπήλαιο «Ξαφάκια».

Αποφασίστηκε σε συνεννόηση με το δ.σ. του ΕΥΠΑΛΙΝΟΥ, να συνταχθεί έγγραφο από τον Αντιπεριφερειάρχη, με το οποίο να ζητείται η έλευση κλιμακίου ειδικών επιστημόνων που να εξετάσει τις δυνατότητες αξιοποίησης και ανάδειξης του σπηλαίου, σαν πρώτη ενέργεια.

Ο κ.Αντιπεριφερειάρχης εκ μέρους όλων των κατοίκων ευχαρίστησε για το θερμό ενδιαφέρον τους δύο επιστήμονες, που έχουν αφιερώσει πολλές εργατοώρες για τον υπόγειο πλούτο του νησιού μας.

Φωτογραφία samos caves.gr

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software