Γράφτηκε στις . Δημοσιεύτηκε στο Πολιτισμός

Η Θεατρική Ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας στη Σάμο

0
0
0
s2smodern

Η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, ύστερα από σπουδαία έργα Ελλήνων και ξένων δημιουργών, ετοιμάζεται να παρουσιάσει για πρώτη φορά, την Τετάρτη 24/10/2018 και ώρα 20:00 , την παράσταση «H κόμισα της Φάμπρικας», σε σκηνοθεσία του Γεώργιου Μπασιάκου. Η παράσταση, η οποία αποτελεί έργο του Κώστα Πρετεντέρη θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Πυθαγόρειου Γενικού Λυκείου Σάμου στην Πόλη της Σάμου, οδός Πυθαγόρα 11 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης της θεατρικής παράστασης ανήκει στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ώστε μέσω της παρουσίασης θεατρικών έργων από αστυνομικούς-ηθοποιούς να αναδειχθεί ότι η Ελληνική Αστυνομία πέρα της βασικής θεσμικής αποστολής της, η οποία είναι η εφαρμογή των Νόμων του Κράτους Δικαίου και παράλληλα η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, καλύπτει και άλλους τομείς δράσης και προσφοράς προς την κοινωνία.

Λίγα λόγια για τη θεατρική ομάδα: Η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας συγκροτήθηκε το 1999 και παρουσιάζει κάθε χρόνο θεατρικές παραστάσεις. Αποτελείται από αστυνομικούς και πολιτικούς υπαλλήλους του Σώματος και σκοπός της είναι η δραστηριοποίηση του προσωπικού στον πολιτιστικό τομέα και η προσέγγιση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου και ιδιαίτερα των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, μέσα από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.

Η θεατρική ομάδα από το 2011 έχει δώσει παραστάσεις σε Δήμους και σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας και έχει λάβει διακρίσεις σε ερασιτεχνικά φεστιβάλ, έχοντας αποσπάσει πρώτα βραβεία και επαίνους, προσθέτοντας επιτυχίες και διακρίσεις στο βιογραφικό της. Όλες οι παραστάσεις της θεατρικής ομάδας πραγματοποιούνται αφιλοκερδώς.

Φωτογραφία zougla.gr