officeart horizontal  

 

Πολιτισμός

Τελετή βράβευσης των Ελληνικών Δήμων που συμμετείχαν στην ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

8 Απρ, 2019 - 08:04
Τελετή βράβευσης των  Ελληνικών Δήμων που συμμετείχαν στην  ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, Το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και το Πράσινο Ταμείο σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης συνδιοργάνωσαν στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, την τελετή βράβευσης των ελληνικών δήμων που συμμετείχαν στην εκστρατεία Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου) – European Mobility Week για το 2018, μεταξύ των οποίων και η Σάμος (https://www.facebook.com/samoseuropeanmobility/).

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας αποτελεί ένα ευρωπαϊκό θεσμό που τα τελευταία ειδικά χρόνια έχει κινητοποιήσει χιλιάδες ευρωπαϊκούς Δήμους σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας. Αντίστοιχα μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει δεκάδες ελληνικοί Δήμοι που συμμετέχουν στον θεσμό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι πόλεις που επελέγησαν για την τελική δεκάδα, απέδειξαν μέσα από το πρόγραμμά τους ότι διαθέτουν ένα μακροπρόθεσμο όραμα και την βούληση να επενδύσουν στην βιώσιμη κινητικότητα.

Ο Δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος με την παραλαβή του βραβείου δήλωσε: “Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή παραλαμβάνω απόψε αυτό το βραβείο εκ μέρους όλων των πολιτών της Σάμου, κυρίως όμως, των αξιέπαινων, ακούραστων εθελοντριών και εθελοντών, που χάρη σ’ εκείνους, το ακριτικό νησί μας έχει κάνει τα τελευταία χρόνια τεράστια άλματα προόδου και στο θέμα της κινητικότητας.

Ένα ζήτημα που, ως Δήμαρχος Σάμου θεώρησα από την ανάληψη της θητείας μου ως μια ενδιαφέρουσα και χρήσιμη πρόκληση και με μεγάλη ικανοποίηση διαπίστωσα ότι βρήκε σπουδαία ανταπόκριση στην τοπική κοινωνία, αλλά και ευρύτερη αναγνώριση και επιβράβευση. Η Σάμος συμμετείχε για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κινητικότητας το 2015, με περισσότερες από 70 δράσεις, στο Βαθύ, το Καρλόβασι και το Πυθαγόρειο. Το 2016 προχώρησε ακόμη περισσότερο και κατάφερε να συμπεριληφθεί στη λίστα των 10 πόλεων που διακρίθηκαν μεταξύ 2.500 συμμετοχών!

Ήταν, μάλιστα, η πρώτη φορά που ελληνικός δήμος και μάλιστα νησιωτικός, βρέθηκε σ’ αυτή την τιμητική θέση. Και το 2017, η Σάμος, μαζί με τους Δελφούς και τον Άλιμο, χαρακτηρίστηκε ως Δήμος “με εξαιρετικές επιδόσεις” και υποψήφιος για την ειδική κατηγορία βραβείων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που αφορά πόλεις και περιοχές με λιγότερους από 50.000 κατοίκους. Η σημερινή βράβευση, λοιπόν, έρχεται ως επιστέγασμα μιας δουλειάς που έγινε με σχεδιασμό και όραμα και αντανακλά στο γνήσιο ενδιαφέρον που έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια περισσότεροι από 2.500 Σαμιώτισσες και Σαμιώτες, προσφέροντας εθελοντικά πολύτιμο έργο, με πνεύμα συνεργασίας και πραγματική πίστη στη σημασία που έχει η βιώσιμη κινητικότητα και η βιώσιμη προσβασιμότητα στις σύγχρονες πόλεις.

Η δουλειά αυτή, σε συνδυασμό και με τη διαρκή σχετική διαβούλευση με τους πολίτες, απέφεραν, άλλωστε και ουσιαστικά μέτρα για το νησί μας, όπως είναι, για παράδειγμα, ο ποδηλατόδρομος της παραλιακής, η δωρεάν για τους συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες δημοτική συγκοινωνία, οι τέσσερις σταθμοί των δημοτικών ποδηλάτων, τα seatracks στις παραλίες, προκειμένου να υπάρχει σ’ αυτές εύκολη προσβασιμότητα για τα αναπηρικά αμαξίδια. Είναι μια προσπάθεια που αξίζει, πρέπει και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχιστεί και θα αποφέρει ακόμη περισσότερους καρπούς. Εκ μέρους όλων όσοι έχουν συνδράμει από το 2015 έως και σήμερα με την ανυστερόβουλη προσφορά τους, σας ευχαριστώ θερμά για το αποψινό βραβείο”.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software