officeart horizontal  

 

Πολιτισμός

Σύμπραξη μουσικών σχολείων Σάμου-Χίου

22 Απρ, 2019 - 02:04
Σύμπραξη μουσικών σχολείων Σάμου-Χίου

Την προηγούμενη Τετάρτη και Πέμπτη 17 και 18 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο της Χίου, κοινή μουσική εκδήλωση των Μουσικών Σχολείων της Χίου και της Σάμου, με πρωτοβουλία και πρόσκληση του Χιακού σχολείου.

΄Ηταν η πρώτη «απόδραση» των μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου Σάμου εκτός του νησιού, και υπήρξε τόσο σημαντική, που θα μείνει στην μνήμη και στην καρδιά τους. Η υποδοχή τόσο των καθηγητών και των μαθητών του Χιακού σχολείου, όσο και του κοινού της Χίου, ήταν περισσότερο από θερμή από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής τους επί σκηνής. Η πρώτη μέρα της εκδήλωσης περιελάμβανε παραδοσιακή μουσική και τραγούδια από το μουσικό σχολείο της Χίου, με την συνοδεία πλήρους ορχήστρας παραδοσιακών οργάνων, ενώ την δεύτερη η θεματική ήταν χορωδιακή, σύγχρονη και ευρωπαϊκή μουσική.

Το φινάλε ήταν εντυπωσιακό, όταν πλέον των εβδομήντα παιδιών επί σκηνής, σαν μία χορωδία τραγούδησε το τραγούδι «Σαν τον μετανάστη» του Ζουλφί Λιβανελί, σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, με την εμφάνιση παιδιών που φορούσαν σωσίβια και σωστικά γιλέκα. Η διευθύντρια του Μουσικού Γυμνασίου Σάμου Δήμητρα Τριβέλα και ο καθηγητής μουσικής Γιώργος Κουμαραδιός έζησαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία σχολικής συνάντησης, από την άρτια οργανωμένη συνάντηση από τον διευθυντή του Μ.Σ.Χίου κο Κουτσοδόντη και τον μαέστρο κ.Πιλάβιο.

Η αποστολή του Μ.Γ.Σάμου επέστρεψε από την Χίο την Κυριακή, γεμάτη ικανοποίηση και επιβράβευση των προσπαθειών του νεοσύστατου μουσικού σχολείου του νησιού μας. Το Μουσικό Γυμνάσιο Σάμου, περιμένει τις αιτήσεις των γονέων για την εγγραφή παιδιών στη νέα χρονιά, από τις 4 έως τις 30 Μαϊου, στα γραφεία του στο πίσω κτίριο του συγκροτήματος των γυμνασίων.

Πηγή φωτογραφίας alithia.gr

samiaki tv

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software