officeart horizontal  

 

Πολιτισμός

ΕΝΑΡΞΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ "ΗΡΑΙΑ-ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ 2019"

29 Μάι, 2019 - 05:05
ΕΝΑΡΞΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ "ΗΡΑΙΑ-ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ 2019"

Το φεστιβάλ "Ηραία Πυθαγόρεια" ξεκινάει τις επιστημονικές και φιλοσοφικές εκδηλώσεις του την Παρασκευή 7 Ιουνίου στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου, με την ομιλία του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννη Πίκουλα με θέμα την "Ιωνική Δωδεκάπολη."

Οι Ίωνες και το κοινό τους αποτέλεσμα του πρώτου Ελληνικού αποικισμού που έκανε την Δυτική Μικρά Ασία κοιτίδα του Ελληνισμού, έθεσαν τις βάσεις του ελληνικού πολιτισμού και εξελικτικά του παγκόσμιου. "Θεσμός πόλεως-κράτους", γραμματεία, φιλοσοφία, επιστήμες, τεχνολογία, νόμισμα είναι μερικά από τα πολιτιστικά τους επιτεύγματα. Στην διάλεξη θα παρουσιαστούν άγνωστες Ιωνικές πόλεις και θα αποτιμηθεί η σημασία της Σάμου για την Ιωνία.

Την Κυριακή στις 9 Ιουνίου στις 20.00 το βράδυ στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Πάνου Ζενέλη " Φεστιβάλ Ηραία Πυθαγόρεια το αποτύπωμα μιας Ουτοπίας". Στο ντοκιμαντέρ καταγράφεται η δωδεκάχρονη πορεία του φεστιβάλ. Ο ρόλος των εθελοντών στην δημιουργία και την εξέλιξη του και οι δεκάδες πνευματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που έγιναν το διάστημα αυτό με αποκορύφωμα τις γιορτές των Αρχαίων Ηραίων.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ διοργανώνονται από τον Δήμο της Σάμου και τελούν υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Υπουργείου Τουρισμού. Υποστηρίζονται από το Εθνικό Αστεροσκοπείοτης Αθήνας και τις Πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης . Σύμβουλος του Επιστημονικού προγράμματος είναι η Βάσω Μιχοπούλου.

Εκ του Δήμου Σάμου

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software