officeart horizontal  

 

Πολιτισμός

"Tour de Samos II"

12 Ιουν, 2019 - 05:06
"Tour de Samos II"

Τα πιο όμορφα κλασσικά αυτοκίνητα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Σάμου το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια του αγώνα Ιστορικών Αυτοκινήτων με την ονομασία "Tour de Samos II".

Είναι ένας αγώνας φιλικού χαρακτήρα, ακρίβειας και όχι ταχύτητας, που θα διεξαχθεί σε δύο σκέλη (Σάββατο και Κυριακή, με διαφορετικές διαδρομές) σε δρόμους κανονικής κυκλοφορίας, με πλήρη τήρηση του ΚΟΚ και χωρίς να χρειαστεί να ληφθούν ειδικά μέτρα για την κίνηση των υπολοίπων οχημάτων. Δεκάδες υπέροχα αυτοκίνητα άλλων δεκαετιών θα καλύψουν περίπου 200 χιλιόμετρα με 8 regularity ειδικές διαδρομές και θα περάσουν μπροστά από τα περισσότερα σημεία ιστορικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος της Σάμου, καθώς και από πανέμορφα παραθαλάσσια και ορεινά τοπία του νησιού. Μετά τον απαραίτητο τεχνικό και διοικητικό έλεγχο και την παραλαβή του συνοδευτικού υλικού (Παρασκευή 14 Ιουνίου 18:00 έως 21:00), τα οχήματα θα παραμείνουν παρατεταγμένα στο χώρο του λιμένα ώστε να τα απολαύσουν από κοντά οι επισκέπτες και οι κάτοικοι.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το Σάββατο 15 Ιουνίου, στις 11:00, στο Νέο Λιμάνι Καρλοβάσου. Η διαδρομή της πρώτης αυτής ημέρας είναι: Μαραθόκαμπος, Όρμος, Κουμέικα, Πλατανος, Αγιοι Θεόδωροι, Μαραθοκαμπος, Ισωματα, Λιμνιώνας Δρακαίοι (Ανασυγκρότηση), Επανεκκίνηση 1ου Οχήματος 15:00, Διαδρομή: λιμνιωνας Ισιωματα, Ορμος, Λεκα, Λιμάνι Καρλόβασι (Τερματισμός τελευταίου οχήματος 16:30 σύνολο 114,88 χιλιόμετρα). Την Κυριακή 16 Ιουνίου, η εκκίνηση θα δοθεί και πάλι στο Καρλόβασι και πάλι στις 11:00 και στη συνέχεια η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι: Βαθύ, Μυτιλινιοί, Χώρα, Μαυρατζαίοι Μονή Τιμίου Σταυρού (Ανασυγκρότηση), Επανεκκίνηση 1ου Οχήματος 14:00 Διαδρομή: Κουμαδαραίοι, Πύργος, Σπαθαραίοι, Παγώνδας, Πυθαγόρειο (Τερματισμός τελευταίου οχήματος 16:01 σύνολο 94,76 χιλιόμετρα). Ο αγώνας συνδιοργανώνεται από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτων Κορίνθου και τη TRISKELION, υπό την έγκριση της Επιτροπής Αγώνων Αυτοκινήτου της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος και διεξάγεται σύμφωνα με τον Διεθνή Αγωνιστικό Κώδικα της FIA και τον ΕΑΚ Ιστορικών Αυτοκινήτων, με πλήρη τήρηση των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ο Δήμος Σάμου υποστηρίζει το Ράλλυ Αντίκα «Tour de Samos» και συνεισφέρει στον αγώνα των οδηγών που θα διατρέξουν όλο το νησί μας.

Εκ του Δήμου Σάμου

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software