officeart horizontal  

 

Πολιτισμός

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΓΗ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ

19 Ιουν, 2019 - 01:06
Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΓΗ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ

Με δυο ομιλίες στο Δημαρχιακό Μέγαρο στην Πόλη της Σάμου συνεχίζεται το επιστημονικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια».

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 και ώρα 20:00

Ομιλία του Γιάννη Μενετά ομότιμου καθηγητή βιολογίας του Πανεπιστήμιου της Πάτρας με τίτλο:

Εξελικτικά ορόσημα στην ιστορία της ζωής, του πλανήτη και της ανθρωπότητας: από τις απαρχές μέχρι σήμερα.

Μία σειρά από ευτυχείς συγκυρίες κατά τη δημιουργία του ηλιακού μας συστήματος οδήγησαν στην εμφάνιση της ζωής στον πλανήτη Γη πριν από 4 δισεκατομμύρια χρόνια. Έκτοτε η εξελικτική πορεία της ζωής και του πλανήτη αλληλοσυνδέθηκαν και αλληλοεπηρεάστηκαν αμοιβαία, με τις δύο διαδικασίες να βρίσκονται σε συνεχή διάλογο. Με την πρόσφατη εμφάνιση της ανθρώπινου τύπου νοημοσύνης μία τρίτη εξελικτική συνιστώσα ήρθε να προστεθεί. Η πολιτισμική και τεχνολογική εξέλιξη, που ακολούθησε τη λεγόμενη γεωργική επανάσταση πριν από μόλις 12 χιλιάδες χρόνια, ανακήρυξε ένα και μοναδικό ζωικό είδος, τον Homo sapiens σε κυρίαρχο παίκτη. Ο άνθρωπος με τη δραστηριότητά του άρχισε να επηρεάζει με όλο και πιο επιταχυνόμενο ρυθμό την πλανητική και βιολογική κατάσταση των πραγμάτων. Στην παρούσα διάλεξη θα αφηγηθούμε τα σημαντικότερα επεισόδια του διαλόγου μεταξύ της πλανητικής, της βιολογικής και της πολιτισμικής εξέλιξης. Ίσως η κατανόησή τους να οδηγήσει την ανθρωπότητα να πάρει τις σωστές αποφάσεις για να σώσει την παρτίδα.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 και ώρα 20:00

Ομιλία του Γιώργου Χρουσού Ομότιμου Καθηγητή Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας, Διευθυντής, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Υγείας Μητέρας, Παιδιού και Ιατρικής Ακριβείας, Επικεφαλής, Έδρα UNESCO Εφηβικής Υγείας και Ιατρικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων η Αγία Σοφία

Με τίτλο: Στρες ,Ένας Ισχυρός Παράγοντας τηςΥγείας και της Νόσου στον Σύγχρονο Άνθρωπο

 

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software