officeart horizontal  

 

Πολιτισμός

Εκδήλωση τέχνης στον κήπο του Αστεροσκοπείου Αθηνών με κρασιά του ΕΟΣ Σάμου

3 Ιουλ, 2019 - 03:07
Εκδήλωση τέχνης στον κήπο του Αστεροσκοπείου Αθηνών με κρασιά του ΕΟΣ Σάμου

Παρουσία διεθνών προσωπικοτήτων από τον χώρο της τέχνης, της μουσικής και της αστροφυσικής πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 μια πολύ ιδιαίτερη εκδήλωση στον κήπο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, την οποία πλαισίωσαν απολαυστικά τα λευκά μοσχάτα ξηρά και τα ονομαστά γλυκά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου.

Η εκδήλωση έγινε προς τιμήν του πιο διακεκριμένου παγκοσμίως τσελίστα Υο-Υo Ma. Με αφορμή τη συναυλία του στο Ηρώδειο, οργανώθηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, μια βραδιά στον λόφο Νυμφών στο Θησείο με σύντομες διαλέξεις, συζήτηση, μουσική και χορό. Μια εκδήλωση στην κατεύθυνση του διαλόγου της επιστήμης με την τέχνη και την φιλοσοφία και έμφαση στον άνθρωπο! Ο διεθνούς φήμης τσελίστας Yo Yo Ma έχει λάβει περισσότερα από 18 βραβεία Grammy, το Polar Music (2012) και το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών των Ηνωμένων Πολιτειών (2001) και του άξιζε να δοκιμάσει από την Ελλάδα τα «κρασιά των θεών», τα διεθνώς αναγνωρισμένα και πολυβραβευμένα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου.

Τη βραδιά τίμησαν επίσης με την παρουσία τους προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, των τεχνών και της επιστήμης όπως η πρ. υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και η καλλιτέχνης Μάρθα Φριντζήλα, ενώ από το Αστεροσκοπείο Αθηνών τη δική της αισθαντική πινελιά στην εκδήλωση έθεσε η αστροφυσικός Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού, η οποία είναι υπεύθυνη για δράσεις διάχυσης της επιστήμης της αστρονομίας και της διαστημικής φυσικής στο ΙΑΑΔΕΤ, οργανώνει και συμμετέχει σε βραδιές που συνδυάζουν τη μουσική με την ποίηση και την αστρονομία.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software