Γράφτηκε στις . Δημοσιεύτηκε στο Πολιτισμός

«Δείπνο στα λευκά» συνοδεία Samos Grand Cru

0
0
0
s2smodern

Η νύχτα ντύθηκε στα «λευκά» και κράτησε για το τέλος τη γλυκιά, καλοκαιρινή και φρουτώδη ανάσα του Samos Grand Cru, του πολυαγαπημένου στην αγορά της Γαλλίας, κρασιού του Ε.Ο.Σ Σάμου!

Αυτό ήταν το απολαυστικό κλείσιμο ενός ατμοσφαιρικού δείπνουμετά γευστικών δοκιμών λευκών οίνων που διοργάνωσε με επιτυχία η WinePlus στη Θεσσαλονίκη και στο υψηλής αισθητικής Sky Bar at The Met Hotel, υπό την εποπτεία της κ. Μαρίας Νέτσικα, χημικού, οινολόγου και δημοσιογράφου οίνου, η οποία δραστηριοποιείται επιτυχώς σε ποικίλους τομείς του οινικού κλάδου.

Επιλεγμένοι οίνοι από τον ελληνικό αμπελώνα συνόδευσαν τις γαστρονομικές ευφάνταστες δημιουργίες του executive chef Δημήτρη Τσανανά, ο οποίος αποδεικνύοντας το μεγαλείο της απλότητας σε συνδυασμό με το μεγάλο του ταλέντο και τις εξαίρετες πρώτες ύλες, ταξίδεψε γευστικά τους παρευρισκόμενους στη Μεσόγειο. Το SamosGrandCru,ένα από τα πιο «κομψά»γλυκά κρασιά του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, επιλέχτηκε για να συνοδεύσει τo επιδόρπιo του “Dinner en blanc”.

Είναι ένας γλυκός μα εκλεπτυσμένος οίνος με πιο «καλοκαιρινή» διάθεση, αφού παρουσιάζει την «τραγανή» φρεσκάδα και δροσιστική οξύτητα του άσπρου Μοσχάτου Σάμου. Hεπιτυχία της βραδιάς δικαίωσε την πάντοτε αψεγάδιαστη διοργάνωση της WinePlusγια ένα «δείπνο στα λευκά»... με κρασιά λευκά, εκλεπτυσμένης ποιότητας!