officeart horizontal  

 

Πολιτισμός

«3η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση στη Σάμο» απο το ΧΟΡ.Ο.Σ

25 Σεπ, 2019 - 03:09
«3η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση στη Σάμο» απο το ΧΟΡ.Ο.Σ

Μία μεγαλειώδη εκδήλωσε έλαβε μέρος για πέντε ημέρες στη Σάμο, 12 με 16 Σεπτεμβρίου 2019, και για τρίτη συνεχή χρονιά, με 250 φιλοξενούμενους χορευτές από έξι πόλεις της Ελλάδας και το Μόναχο της Γερμανίας, η οποία στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία.

Πρόκειται για την «3η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση στη Σάμο» που διοργάνωσε ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Σάμου και σε συνεργασία με τον ΔΟΠΠΟΝΑΣ, αλλά και τη σημαντική συμβολή χορηγών επιχειρήσεων και τη βοήθεια εθελοντών. Οι φιλοξενούμενοι χορευτές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα αξιοθέατα και να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού μας, ενώ διασκέδασαν στα γλέντια που οργανώθηκαν και τις πέντε ημέρες. Η κορύφωση της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 14/09 με τη μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών, που πραγματοποιήθηκε στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου, με ελεύθερη είσοδο, και τη συμμετοχή των φιλοξενούμενων χορευτικών ομάδων καθώς και τριών συλλόγων-ομίλων του νησιού μας.

Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν: · ο Σύλλογος Αιγαίου Μονάχου Γερμανίας · ο Πολιτιστικός & Πνευματικός Σύλλογος Σκάλας Ωρωπού · ο Πολιτιστικός Παραδοσιακός Χορευτικός Σύλλογος Μυκόνου ‘Οι Ανεμόμυλοι’ · ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παξών · ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ‘Οι Φίλοι Της Παράδοσης’ · το Στέκι Πολιτισμού Λευκάδας ‘Αγερμός’ · το Χορευτικό Τμήμα Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μπελεγρίνου Κορόπης Μηλεών Μαγνησίας · η Χορευτική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας «H ΕΙΡΗΝΗ» · ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός Αθλητικός Σύλλογος ‘Η ΡΙΒΑ’ · και ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ

Στο κατάμεστο από θεατές Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν μία μαγευτική παράσταση κάτω από το φως της λαμπερής πανσέληνου, με τους χορευτές Σαμιώτες και φιλοξενούμενους και τους χοροδιδασκάλους τους να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, αποτυπώνοντας τα αυθεντικά στοιχεία της μουσικοχορευτικής παράδοσης της χώρας μας. . Την επιμέλεια της παρουσίασης είχε η χοροδιδάσκαλος Έλλη Θεοδώρου που ταξίδεψε από την Έδεσσα, η οποία έδωσε με τον δικό της τρόπο μια ξεχωριστή ροή στο πρόγραμμα της παράστασης. Στο τέλος της παράστασης της απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την υποστήριξη της στο θεσμό.

Την παράσταση προλόγισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου κα Δέσποινα Κάιλα η οποία και καλωσόρισε τόσο τις φιλοξενούμενες χορευτικές ομάδες, τα Σαμιώτικα χορευτικά καθώς και το κοινό. Με την παρουσία τους τίμησαν την παράσταση ο Βουλευτής Ν. Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης όπου συνεχάρη τους διοργανωτές για αυτή την όμορφη προσπάθεια, οι Αντιδήμαρχοι Ανατολικής Σάμου Βασίλης Βαλκαμλής, Βαγγέλης Καρράς και Δέσποινα Κάιλα, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Σαμίων Δημήτρης Βογιατζής, καθώς και δεκάδες δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, καθώς και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας. Ειδικές απονομές έγιναν στις κυρίες Άννη Ανδρεάδου για την πολύτιμη βοήθεια της τα τρία αυτά χρόνια ως Πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ του απερχόμενου Δήμου Σάμου, καθώς και στην Μαρία Παπαδάμ για τη στήριξη της όλα αυτά τα χρόνια.

 

Επίσης στον εμπνευστή και συντονιστή της διοργάνωσης, εκπαιδευτικό και χοροδιδάσκαλο Μάκη Ευαγγέλου για τον συντονισμό της 3ης Πανελλήνιας Χορευτικής Συνάντησης στη Σάμο. Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε και στην ακτοπλοϊκή εταιρεία Attica Group για την παραχώρηση έκπτωσης 50% σε όλους τους χορευτές που ταξίδεψαν στο το νησί μας με το πλοίο Νήσος Μύκονος της Hellenic Seaways, ενώ για μία ακόμα φορά θερμά ευχαριστούμε το Πρακτορείο Εισιτηρίων ‘Fournoi Travel’ και τον κ. Χρήστο Γλαρό που είναι πάντα δίπλα μας σε όλες μας τις διοργανώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ για πρώτη φορά εμφανίστηκε στο κοινό με τις νέες ενδυμασίες που έχουν ραφτεί ως πιστά αντίγραφα της Σαμιώτικης φορεσιάς. Οι ενδυμασίες αυτές σε λίγες ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί με τα εξαρτήματα που έλειπαν (ζώνες, φέσια) και θα αποτελούν τα διαμάντια της Σαμιώτικης παράδοσης που θα προβάλουν τον πολιτισμό μας σε κάθε γωνιά της γης.

Επίσης και η χορευτική ομάδα από το Στέκι Πολιτισμού Λευκάδας ‘Αγερμός’ για πρώτη φορά στην εκδήλωση αυτή παρουσιάστηκε με τις νέες του ενδυμασίες. Συγκίνηση προκάλεσε σε όλους η στιγμή που ο Αντιπρόεδρος του ΧΟΡ.Ο.Σ Μάκης Ευαγγέλου ανακοίνωσε στο κοινό ότι ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ θα ράψει και θα δωρίσει μία Σαμιώτικη γυναικεία φορεσιά στη χορευτική ομάδα που ήρθε από το Μόναχο της Γερμανίας, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για το μακρινό τους ταξίδι και την προσφορά τους στον Ελληνικό πολιτισμό. Θερμά συγχαίρουμε τόσο τους χορευτές που συμμετείχαν όσο και τους χοροδιδασκάλους Χριστόφορο Λιάγκα, Γεράσιμο Λογοθέτη, Περικλή Διαμαντή, Απόστολο Γιαννιό, Μάκη Καρβούνη, Μαρία Χρισταρά, Ιωάννα Χρονοπούλου, Σύλβια Shadow, Ελευθερία Καραγεωργίου, και Μάκη Ευαγγέλου για την άψογη παρουσία τους. Για την επιτυχία μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης όπως είναι λογικό εργάστηκαν πάρα πολλοί άνθρωποι.

Γ’ αυτό ακολουθούν ευχαριστίες ως μία μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης προς όλους όσους βοήθησαν. Θερμά θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργο Στάντζο, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού & Τουρισμού κα. Δέσποινα Κάιλα, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Κολλάρο, καθώς και το επιτελείο των νεοεκλεγέντων Αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, που στήριξαν τη διοργάνωση. Τη Δυναμική Promotion και το INK HOUSE για τη δημιουργία και εκτύπωση της αφίσας και των διαφημιστικών μπάνερ, που συνέβαλαν στην άριστη προβολή της εκδήλωσης. Τον Αλέξη Κομνηνό και την Ελένη Χατζηγεωργίου για την παρουσία τους στην εκδήλωση και τη φωτογραφική κάλυψη της παράστασης.

Τη Σαμιακή Τηλεόραση (ΣΑΤ) για την τηλεοπτική κάλυψη και βιντεοσκόπηση της παράστασης. Το Radio Café 102,4 Fm, Samostoday.gr, Ράδιο Αρμονία 103,2 Fm, Σαμιακή Τηλεόραση-ΣΑΤ και Ικαριακή Ραδιοφωνία 92,8 Fm για την πολύτιμη βοήθεια τους ως χορηγοί επικοινωνίας, καθώς και όλους τους άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς και όλα τα ενημερωτικά site και blogs της Σάμου και της Ικαρίας που πρόβαλαν τη διοργάνωση καθ’ όλη τη διάρκεια της. Τις επιχειρήσεις που συντάχθηκαν με αυτή την προσπάθεια ως χορηγοί για την εκτύπωση των μεγάλων διαφημιστικών μπάνερ και των αφισών. Τον φούρνο των Μύλων που αφιλοκερδώς έψησε εδέσματα που προσφέρθηκαν στους χορευτές. Την ΕΟΣΣ για την προσφορά των Σαμιώτικων κρασιών και τα μέλη μας Εύη Σωτηράκη-Ρίζου και Στέλιος Μιχέλης που τα πρόσφεραν σε όλους τους παρευρισκόμενους. Επίσης τη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Ικαρίου για την υποστήριξη της. Την επιχείρηση Sound Colors και τον Γιώργο Κωνσταντινίδη για την κάλυψη σε ήχο και φως, που έδωσαν ποιοτική χροιά και μια ιδιαίτερη εικόνα στην παράσταση μας, μέσα από τον καλλιτεχνικό φωτισμό. Την Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Σάμου που για μία ακόμα χρονιά παρευρίσκονταν στον χώρο του θεάτρου προληπτικά, το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πυθαγορείου που ήταν σε επιφυλακή και το Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου για τα μέτρα τάξης. Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χώρας ‘ΕΙΡΗΝΗ’ και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παγώνδα για την παραχώρηση των Σαμιώτικων παραδοσιακών ενδυμασιών, και τις κυρίες Χαρά Σκούφου, Στέλλα Σωτηράκη-Βαλεοντή και Έφη Λάζου για την πολύτιμη βοήθεια τους με τις ενδυμασίες αυτές. Τους ξενοδόχους στο Ηραίον που φιλοξένησαν τις χορευτικές ομάδες, και ιδιαιτέρως τις κυρίες Βίκυ Ασημιάδη και Δήμητρα Αξιώτη που συντόνισαν τη διαμονή των χορευτών. Την ταβέρνα ‘Η κούπα της Κικής’ στην πλατεία του Παγώνδα, το Bar Βάρκα στο Ηραίον και το Εστριατόριο ‘Επταστάδιο’ επίσης στο Ηραίον, για την άψογη φιλοξενία των χορευτών σε βραδιές με υπέροχα γλέντια που θα μείνουν αξέχαστα σε όλους. Το ‘Ikariada Travel’ τον κ. Βαγγέλη Τσακαλωφά και τους οδηγούς για την επιμέλεια των μετακινήσεων με πούλμαν στο νησί της Σάμου

. Τους εθελοντές του Ομίλου μας που ήταν κοντά μας όλες τις ημέρες, Λίλα Κατέρη, Δέσποινα Χατζημιχαλάκη, Ορέστη Τόσκα, Στέλλα Σωτηράκη-Βαλεοντή, Έφη Λάζου, Μαρία Γιουρέλη, Λίτσα Μαρκουλή, Στέλιο Μιχέλη, Βάσω Δουλδούρα, Μαίρη Βαρτζήκου, Νίκο Κορτέση, Χάρη Τσαπαρίκο, Βασιλεία Βακρά, Γιώργο Τρύφων, Αντώνη Φτενογιάννη, Γιούλη, Βάσω Γιουράκη, Χρήστο Γιαννόπουλο, Μιχάλη Εσαμπαλιόγλου, Δέσποινα, Βαγγελιό κ’ Ευτυχία Ορφανίδη, Μαρία Μαυρίδου, Γεωργία Σκάρου, Ελένη Ζάγκα, Ματίνα Κρητικού, Νίκη Ζάγκα, Εύη Σωτηράκη-Ρίζου, Βάϊο Ρίζο, Ελλάς Δανιήλ, Αγγελική Μιχαλάκη, για την πολύτιμη βοήθεια τους. Το θερμό κοινό που είχε κατακλύσει το Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου και που με το χειροκρότημα του ως το τέλος της παράστασης, ενθάρρυνε τις χορευτικές ομάδες. Τους Σαμιώτες χορευτές και τους εκπροσώπους συλλόγων που παρακολούθησαν την παράσταση. Τους υπαλλήλους του Δήμου Ανατολικής Σάμου και τον Αντιδήμαρχο κ .Βασίλη Βαλκαμλή που φρόντισαν για την καθαριότητα του αρχαίου θεάτρου. Την εκπαιδευτική κοινότητα της Σάμου που στήριξε τη διοργάνωση, τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και της πολιτικής ηγεσίας του νησιού. Και τέλος θερμές ευχαριστίες στον εκπαιδευτικό και αντιπρόεδρο του Ομίλου μας Μάκη Ευαγγέλου που ήταν ο εμπνευστής αλλά και ο συντονιστής της Πανελλήνιας αυτής Χορευτικής Συνάντησης στη Σάμο. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την ‘4η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση στη Σάμο’ στις 12 Σεπτεμβρίου 2020.

Εκ του Δ.Σ. του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ

 

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software