officeart horizontal  

 

Πολιτισμός

Σεμινάρια παραδοσιακών χορών πραγματοποίησε ο ΧΟΡ.Ο.Σ

3 Οκτ, 2019 - 03:10
Σεμινάρια παραδοσιακών χορών πραγματοποίησε ο ΧΟΡ.Ο.Σ

Τους χορούς της Έδεσσας και της Αριδαίας από την Έλλη Θεοδώρου και της Λευκάδας από τον Γεράσιμο Λογοθέτη παρακολούθησαν οι συμμετέχοντες στα δύο σεμινάρια που διοργάνωσε ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ.

Δύο σεμινάρια Ελληνικών παραδοσιακών χορών διοργάνωσε ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ με εισηγήσεις σε χορούς από την Έδεσσα-Αριδαία και χορούς από τη Λευκάδα. Το πρώτο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, στην αίθουσα του Χορευτικού Ομίλου Σάμου στη Μαρίνα Πυθαγορείου, με εισηγήτρια την Έλλη Θεοδώρου σε χορούς από την Έδεσσα ως την Καρατζόβα (Αριδαία).

Η Έλλη Θεοδώρου βρέθηκε για μία ακόμα φορά κοντά στους Σαμιώτες χορευτές παρουσιάζοντας τη μουσικοχορευτική παράδοση των δύο περιοχών της Μακεδονίας. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν χορούς που ήδη τους είχε ξανά διδάξει σε προηγούμενη επίσκεψη της, ενώ έμαθαν και πολλούς νέους χορούς της περιοχής. Το δεύτερο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, και αυτό στην αίθουσα του Χορευτικού Ομίλου Σάμου στη Μαρίνα Πυθαγορείου, με εισηγητή τον Γεράσιμο Λογοθέτη σε χορούς από τη Λευκάδα.

Οι Σαμιώτες χορευτές είχαν την ευκαιρία για πρώτη φορά να παρακολουθήσουν εισηγητή από τη Λευκάδα, δίνοντας τους έτσι μια νέα εμπειρία για γνωριμία με τους χορούς αυτού του υπέροχου νησιού του Ιονίου. Ο Γεράσιμος Λογοθέτης μετά τη διδασκαλία των χορών παρουσίασε τη νυφιάτικη Λευκαδίτικη γυναικεία φορεσιά η οποία εντυπωσίασε όλους τους παρευρισκόμενους.

Οι συμμετέχοντες και στα δύο σεμινάρια είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα στοιχεία της παράδοσης τόσο της Έδεσσας και της Αριδαίας, όσο και της Λευκάδας, από δύο εισηγητές καταξιωμένους στον χώρο των Ελληνικών παραδοσιακών χορών, οι οποίοι είναι βασικοί συνεργάτες και φίλοι του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ. Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ θα συνεχίσει τους επόμενους μήνες να δίνει την ευκαιρία στους Σαμιώτες χορευτές να παρακολουθούν εισηγήσεις, από χοροδιδασκάλους που με μεράκι και αγάπη για την παράδοση θα παρουσιάζουν τη μουσικοχορευτική παράδοση του τόπου τους στα σεμινάρια που θα διοργανωθούν.

Εκ του Δ.Σ. του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software