Γράφτηκε στις . Δημοσιεύτηκε στο Πολιτισμός

Έρχεται το πρώτο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Καινοτομίας

0
0
0
s2smodern

Με τίτλο «Η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης - Μία ελληνογερμανική συνεργασία», συνδιοργανώνεται, στις 18 Νοεμβρίου, από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, το πρώτο Φόρουμ Καινοτομίας.

Στόχος του Φόρουμ, που θα λάβει χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, είναι να παρέχει στις ελληνικές και γερμανικές επιχειρήσεις μια πλατφόρμα, που αποσκοπεί στην καινοτομία και τις τεχνολογίες αιχμής. Το Φόρουμ Καινοτομίας πραγματοποιείται με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στο φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τη διαδραστική παρουσίαση των καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, να ενημερωθούν για τα bestpractices από την Ελλάδα και τη Γερμανία καθώς και να συμμετάσχουν σε παράλληλα workshop καινοτομίας, τα οποία διοργανώνουν οι ίδιες οι εταιρίες που συμμετέχουν στο Φόρουμ.

Ειδικότερα, θα λάβουν χώρα τα παρακάτω workshops:  Στον τομέα της Ενέργειας και Κινητικότητας η Siemens ΑΕ διοργανώνει το workshop: “Ιntroducinginnovationforsustainableislands: TheKythnosSmartIslandproject”.  Στον τομέα της Υγείας οι Bayer Ελλάς ΑΕ και BoehringerIngelheim Ελλάς ΑΕ διοργανώνουν workshopμε θέμα: “Astart-upjourneyinHealthSector.  Στον τομέα IT–Telecommunicationsδιοργανώνονται δύο workshopsμε θέμα: “OTEGroupResearchActivitieson5G”, του Ομίλου ΟΤΕ και “Spacemade in Greece” από την OHB Hellas μον. ΕΠΕ.

Σκοπός του Φόρουμ είναι να αναδείξει τα συστατικά, που συνετέλεσαν στις ιστορίες επιτυχίας των δύο χωρών σε διάφορους τομείς στο πλαίσιο της καινοτομίας, να δοθεί το έναυσμα για διαδραστικές δραστηριότητες, να έρθουν σε επαφή εκπρόσωποι των συμμετεχουσών εταιριών με εκπροσώπους των νεοφυών επιχειρήσεων και ως εκ τούτου να προκύψουν νέες ελληνογερμανικές συνεργασίες.

Πιο αναλυτικά, το Φόρουμ Καινοτομίας περιλαμβάνει την παρουσίαση best practices στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

- «Νέες Τεχνολογίες: Νέες βάσεις για τους τομείς της ενέργειας και της κινητικότητας»,

- «Οι επενδύσεις στην καινοτομία είναι επενδύσεις για μια καλή ζωή», - «Το ‘InternetofThings’ (IoT) και η τεχνητή νοημοσύνη (AI) μας οδηγούν στο μέλλον», ενώ θα ακολουθήσει παρουσίαση της ελληνογερμανικής συνεργασίας σε επίπεδο κυβερνήσεων, παρουσία του κοινοβουλευτικού Υφυπουργού του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας κ. ThomasRachelκαι του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστου Δήμα στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας στον τομέα της έρευνας.

Τέλος, στο πλαίσιο του Φόρουμ θα δοθεί το εναρκτήριο σήμα για τις οργανωτικές προετοιμασίες αναφορικά με τη συμμετοχή της Γερμανίας ως Τιμώμενη Χώρα στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 13 Σεπτεμβρίου 2020. Στο Φόρουμ Καινοτομίας θα συμμετάσχουν εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη από την οικονομία, την έρευνα και τις επιστήμες καθώς και εκπρόσωποι νεοφυών επιχειρήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες, το πρόγραμμα και την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής, η οποία είναι απαραίτητη, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ανατρέχει στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου: www.german-chamber.grστην ενότητα εκδηλώσεις.