Πολιτισμός

ΜερμιΖΕλι, Πυθαγόρειο – Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2020, ώρα 19:00

11 Φεβ, 2020 - 07:02
ΜερμιΖΕλι, Πυθαγόρειο – Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2020, ώρα 19:00

ΜΕ...ΝΟΥ ΚΑΙ ΕΡΩΤΑ!

Ο Παντελής Βούρος, ο Καλύμνιος μάγειρας που ξεχώρισε με την προσωπικότητα και τις ικανότητές του στο MasterChefκαι το αστέρι της Κω που γεννήθηκε στην Κάλυμνο, ο σεμνός και ταλαντούχος chefΔημήτρης Κουλιάς, έρχονται στο Πυθαγόρειο και στο εστιατόριο ΜερμιΖΕλι για να συμπράξουν μαγειρικά με την εμπνευσμένη Αλεξάνδρα Μαγκλή!

Υπόσχονται ένα «ΑΙΣΘΗΣΙΑΚΟ ΜΕΝΟΥ» έξι πιάτων, σε μια γιορτή του έρωτα που δε θα χει όμοια στη Σάμο: Κανταίφι με κατσικίσιο τυρί και σάλτσα φράουλα, συνοδευόμενη από ένα ποτήρι Selana. Πράσινη σαλάτα με τόνο σε κρούστα καμένων μπαχαρικών, λάδι μαϊντανού και παλαιωμένο ξύδι. Στη συνέχεια, γαρίδες με νουντλς και κρέμα από κόλιανδρο, τζίντζερ και λάιμ. Και τα δύο πιάτα, συνταιριάζουν αρμονικά με ένα ποτήρι «Μοσχάτο Άσπρο» του ΕΟΣ Σάμου. Για κυρίως πιάτο, στήθος κοτόπουλου sousvide με gravy και πουρέ αρακά. Σε αυτό, ταιριάζουν απολαυστικά οι «Ψηλές Κορφές».

Κι ακολουθούν: Brownies σοκολάτας με καρότο και κρέμα τυριού, με ένα ποτήρι SamosAnthemisενώ το «παθιασμένο» επιδόρπιο θα είναι μια pannacotta καρύδας με passionfruit και mango, μαζί με ένα ποτήρι SamosVinDoux. Κι επειδή το σαμιώτικο κρασί είναι... έρωτας, στα πλαίσια του εορταστικού αυτού δείπνου ο ΕΟΣ Σάμου είναι χορηγός στο απολαυστικό σμίξιμο διακριτών γεύσεων και ποιοτικών κρασιών! Η τιμή κατ’ άτομο είναι μόλις 25 ευρώ, χωρίς τα ποτά (με ένα ποτήρι κρασί, κερασμένο από τον ΕΟΣΣ) Μια σύμπραξη τριών διακεκριμένων μαγείρων με εκλεκτά υλικά, με...νου και έρωτα, σε ένα γαστρονομικό ταξίδι στο ερωτεύσιμο κάθε εποχή, νησί της Σάμου!

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι