Πολιτισμός

Η Σάμος ως τουριστικός προορισμός στην Κωνσταντινούπολη

18 Φεβ, 2020 - 05:02
Η Σάμος ως τουριστικός προορισμός στην Κωνσταντινούπολη

Με συνέντευξη του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου κ. Γεωργίου Στάντζου σε εκπροσώπους Τουρκικών ΜΜΕ, ξεκίνησε η παρουσίαση της Σάμου ως τουριστικού προορισμού στο Γενικό Προξενείο Κωνσταντινουπόλεως την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020.

Η πολυπρόσωπη σαμιακή αποστολή αποτελείται από επιχειρηματίες, παραγωγούς τοπικών προϊόντων, αιρετούς και στελέχη του Δήμου, δημοσιογράφους καθώς και ανθρώπους που εργάστηκαν εθελοντικά στοχεύοντας στην καλύτερη διοργάνωση μιας δράσης προβολής, που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει στην Κωνσταντινούπολη. Αμέριστη υπήρξε η συνδρομή του Γενικού Προξενείου της Κωνσταντινουπόλεως, ώστε η προβολή της Σάμου να περιέχει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού: Διαδραστική παρουσίαση των φυσικών καλλονών, των αρχαιολογικών χώρων και των πολλαπλών τουριστικών επιλογών, της ιστορικής διαδρομής του νησιού του Πυθαγόρα, του οίνου και της αμπέλου, της γαστρονομικής του παράδοσης και ταυτότητας αλλά και των εξαίρετων τοπικών προϊόντων.

Οι προετοιμασίες για τη βραδινή εκδήλωση στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, ένα υπέροχο κτίριο στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, έχουν κορυφωθεί και έχουν προσκληθεί διεθνείς επιχειρηματίες του τουρισμού, διακεκριμένοι εκπρόσωποι των γραμμάτων και των τεχνών καθώς και του πολιτικού βίου της γείτονος χώρας. Η εκδήλωση με τίτλο «Σάμος, το νησί του Πυθαγόρα» θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, γευσιγνωστική δοκιμή των πολυβραβευμένων κρασιών του ΕΟΣ Σάμου καθώς και των αποσταγμάτων σαμιακού ούζου μαζί με παραδοσιακές τοπικές συνταγές που επιμελήθηκε ο ex. Chef Βαγγέλης Μπιλιμπάς, οι οποίες παρασκευάστηκαν μόνο με τοπικά προϊόντα της Σάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί από πλευράς της αεροπορικής εταιρίας Aegean Airlines, η οποία είναι και χορηγός, η στόχευση για απευθείας αεροπορική σύνδεση της Σάμου με την Κωνσταντινούπολη.

Από το Δήμο Ανατολικής Σάμου

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι