Γράφτηκε στις . Δημοσιεύτηκε στο Πολιτισμός

Ρατατούι( Άκης Πετρετζίκης)

0
0
0
s2smodern

Ρατατούι( Άκης Πετρετζίκης)

Συστατικά

• 2 μελιτζάνες

• 5-7 κ.σ. ελαιόλαδο

• αλάτι

• πιπέρι

• 2 κρεμμύδια

• 3 κολοκυθάκια

• 2 πιπεριές κόκκινες

• 2 πιπεριές κίτρινες

• 3 σκ. σκόρδο

• 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

• 50 γρ. κρασί κόκκινο

• 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

• 1 κ.σ. θυμάρι

• 600 γρ. ντομάτες, τριμμένες

• ξύσμα, από 1 λεμόνι

• 1 κ.σ. βασιλικό

Για το σερβίρισμα

• ψωμί

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο

• αλάτι

• πιπέρι

• 50 γρ. μυζήθρα, τριμμένη

• βασιλικό

• Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο.

• Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κυβάκια 1 εκ. και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 5-8 λεπτά.

• Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.

• Κόβουμε τα κρεμμύδια, τα κολοκύθια, τις πιπεριές, τα σκόρδα σε μικρά κυβάκια 1 εκ. και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.

• Μεταφέρουμε τις μελιτζάνες στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα λαχανικά, προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε.

• Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τη ζάχαρη, το θυμάρι και αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί για 1-2 λεπτά

. • Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά.

• Βάζουμε το ξύσμα από το λεμόνι, τον βασιλικό ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Για το σερβίρισμα • Κόβουμε το ψωμί σε φέτες, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

• Ψήνουμε σε γκριλιέρα μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.

• Σερβίρουμε το ψωμί με το ρατατούι, τη μυζήθρα, βασιλικό, ελαιόλαδο και πιπέρι.

 

Μην ξεχνάτε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube https://bit.ly/3e9AtQp

Πηγή Συνταγή | Άκης Πετρετζίκης - Akis Petretzikis akispetretzikis.com φωτό news break