officeart horizontal  

 

Πολιτισμός

Βράβευση για την ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2019

13 Ιουλ, 2020 - 12:07
Βράβευση για την  ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2019

Την 3η θέση κατέκτησε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, στην κατηγορία μικρών δήμων (small municipalities), για τη συμμετοχή του στην εκστρατεία της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας 2019, από το σύνολο των 3.153 ευρωπαϊκών πόλεων που συμμετείχαν.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας – European Mobility Week (16 με 22 Σεπτεμβρίου) πραγματοποιείται κάθε χρόνο, από το 2002, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ευρωπαϊκούς θεσμούς και έχει ως στόχο την αναζήτηση, προβολή και εφαρμογή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας στις πόλεις. Στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού αναδεικνύονται μικρές και μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, ικανές να προσφέρουν στους πολίτες τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης σε αυτές (χρήση ποδηλάτου, περπάτημα κλπ.) εξασφαλίζοντάς τους μια πιο ασφαλή και φιλικότερη προς το περιβάλλον καθημερινότητα.

To βραβείο παρέλαβε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού κα Δέσποινα Κάιλα , στην Τελετή Βράβευσης που διοργανώθηκε την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης, στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, υπό τη Αιγίδα της Α.Ε Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η Αντιδήμαρχος κα Δέσποινα Κάιλα στις δηλώσεις της ανέφερε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα και για το Δήμο μας να παραλαμβάνω αυτό το βραβείο εκ μέρους όλων των Σαμιωτών που δούλεψαν και πίστεψαν στον θεσμό της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας φέρνοντας το εκπληκτικό αποτέλεσμα της 3ης θέσης για το Δήμο μας.

Θέλω να ευχαριστήσω, από την καρδιά μου, τους συναδέλφους Αντιδημάρχους, τους συνεργάτες μου, το υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου τους φορείς, εθελοντές και απλούς πολίτες, που έδωσαν την ψυχή τους και τον καλύτερό τους εαυτό, λαμβάνοντας μέρος στις δράσεις της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας, από 16-22 Σεπτεμβρίου με θέμα «Ας Περπατήσουμε Όλοι Μαζί». Συγκεκριμένα ευχαριστώ για την υποστήριξη των δράσεων, την 79 ΑΔΤΕ, την Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου, το Α.Τ Πυθαγορείου, το Λιμεναρχείο, τη Διεύθυνση Τροχαίας, τις Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, την Διεύθυνση Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Ανατολικής Σάμου και την Διεύθυνση Δασών.

Επίσης τους αθλητικούς και πολιτιστικούς Συλλόγους για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του Δήμου και την συμμετοχή τους στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα δράσεων, συγκεκριμένα: Σύλλογο Εστίασης & Ψυχαγωγίας, Εμπορικό Σύλλογο Σάμου, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού παράρτημα Βαθέος, Εθελοντικά Πυροσβεστικά Κλιμάκια Βαθέος, Πυθαγορείου και Χώρας, Φωτογραφική Ομάδα Σάμου, Φιλαρμονική Βαθύλλος «Αντώνης Γεροχριστοδούλου», Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων ατόμων με Αναπτυξιακή Υστέρηση Π.Ε. Σάμου «Η Μέλισσα», Πολιτιστικό Σύλλογο Πυθαγορείου «Ο Λυκούργος», Πολιτιστικό Σύλλογο «Καπετάν Λαχανά», Πολιτιστικό Σύλλογο «Ωκυρρόη η Σαμία», Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Σάμου, Αθλητικό Σύλλογο Άλκιμο/Liakos team, Αθλητική Ένωση Βαθύλλου Πανσαμιακού, Rhenia Tours Αναγέννηση Αθλητικός Σύλλογος Σάμου, Αθλητικό Όμιλο Σάμου, Αθλητικό Όμιλο Πολυκράτη, Αθλητικό Σύλλογο Χώρας «Λαίλαπα», τον Ναυτικό Όμιλο Σάμου, Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου, Ομάδα Διάσωσης Σάμου, Samos Latin club, Samos Vespa club, Σχολή πολεμικών τεχνών T.S.D., το Wind & Water Watersports Samos (Γεώργιος Κονταξής), το Ροταριανό Όμιλο Σάμου, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», την ΥΠΑΤΗ αρμοστεία του ΟΗΕ και το ξενοδοχείο “Glicorisa” και τον Παιδικό Σταθμό «Το Χαμόγελο». Η Σάμος είναι εδώ! Η Σάμος αντέχει, σχεδιάζει και χτίζει βήμα βήμα το αύριο με την συμμετοχή όλων!».

Από το Δήμο Ανατολικής Σάμου

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software