Πολιτισμός

ΕΛΙΑ και ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ

7 Αυγ, 2020 - 04:08
ΕΛΙΑ και ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ

Ελιά και σαμιώτικο κρασί...

Από την αρχαιότητα ως σήμερα, τα εκλεκτά αγαθά της σαμιακής γης πρωταγωνιστούν στη διατροφή μας. Αυτήν την Κυριακή 9 Αυγούστου, στο εστιατόριο «Ελιά» στο λιμάνι Πυθαγορείου με τη μαγευτική θέα και το εξαιρετικό service, ο σεφ Ηρακλής Γκατζούλης θα βάλει για μια ακόμη φορά όλη του τη μαεστρία για να δημιουργήσει νέους συνδυασμούς γεύσεων, με τα απολαυστικά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου:

Amuse bouche: Μπάλα τυριού με φρέσκα βότανα, σε κρούστα από κουκουνάρι και ξηρούς καρπούς.

Ορεκτικό: Ραβιόλι με θαλασσινά και κρέμα από όστρακα. Και τα δύο πρώτα πιάτα θα συνοδεύονται από το ημίξηρο ροζέ Selana του ΕΟΣ Σάμου που κρύβει μέσα του τα αρώματα της καλοκαιρινής σαμιακής φύσης σε ένα συνδυασμό που θυμίζει κεράσι, φράουλα, μπαχαρικά αλλά και καραμέλα μαζί, με γεύση «φρέσκια» πλούσια και ισορροπημένη.

Κυρίως πιάτο: Φιλέτο μπακαλιάρου ποσέ με λαχανικά μπρινουάζ, ψητό φινόκιο και ελαφριά σάλτσα κρασιού αρωματισμένη με τζίντζερ και μοσχολέμονο. Σερβίρεται με τις «Ψηλές Κορφές», το topseller λευκό ξηρό μοσχάτο από τους εκλεκτούς ορεινούς αμπελώνες της Σάμου.

Dessert: Πανακότα με κρέμα από πεπόνι και μέντα, συνδυασμένη με ένα ποτήρι από το ξεχωριστό vindouxdenaturel, το φρέσκο και ισορροπημένα γλυκό SamosGrandCru.

Welcomedrink: Κέρασμα με το δροσιστικό και άκρως καλοκαιρινό, MojitoVinDoux

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι