Γράφτηκε στις . Δημοσιεύτηκε στο Πολιτισμός

Ο τουρισμός συνάντησε τα τοπικά προϊόντα στο νησί της Σάμου.

0
0
0
s2smodern

Στην πολύ επιτυχημένη εκδήλωση της Περιφέρειας Β. Αιγαίου-Π.Ε Σάμου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σάμου και τον Εμπορικό Σύλλογο , που διεξάγεται στην πόλη της Σάμου από 11-13 Αυγούστου, η φύση και ο άνθρωπος, το σήμερα και η παράδοση, ο τόπος και η κουλτούρα της Σάμου, συνυπάρχουν 30 πιστοποιημένοι εκπρόσωποι των κυριότερων τοπικών προϊόντων σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα.

 

Ο τουρισμός συνάντησε τα τοπικά προϊόντα των νησιών μας στον παραλιακό δρόμο της Σάμου, με πλήθος κόσμου να ξεναγείται στο κρασί, το μέλι, το ελαιόλαδο, το ούζο, το λικέρ, τα βότανα και μυρωδικά, αλλά και βιολογικά οπωροκηπευτικά, σαλιγκάρια, μαρμελάδες και γλυκά, σάλτσες και είδη οικοτεχνίας. 

Είναι μια διοργάνωση που φιλοδοξεί να προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον όχι μόνο των επισκεπτών και των μόνιμων κατοίκων, αλλά και όλων των tour operators και destination managers από τους Ευρωπαϊκούς προορισμούς αλλά και από τη γειτονική μας χώρα. Ήδη από την πρώτη μέρα φάνηκε το κύρος και η βαρύτητα που έδωσαν οι διοργανωτές με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, που απαρτίζεται από τον πρόεδρο Αναστάσιο Πρωτοψάλτη (executive pastry chef) και τον πρ. πρόεδρο και εκ Φούρνων καταγόμενο, Μίλτο Καρούμπα ο οποίος ήταν και υποψήφιος για την προεδρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων.

Ειδική μνεία στο Σαμιώτικο και Ικαριώτικο κρασί από τον Άρη Σκλαβενίτη, τον καλύτερο Έλληνα οινοχόο (sommelier) 2016 σύμφωνα με τον διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και εκπρόσωπο της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό οινοχόων για το 2017 στο Bordeaux. Γαστρονομική παρουσίαση του κρασιού από τους σαμιώτες , executive chef και παγκόσμιο κριτή γαστρονομίας W.A.C.S Βαγγέλη Μπιλιμπά και και τον executive chef Ασλάνη Παντερλή.

Ξεχωριστή στιγμή η παρουσία και βράβευση από την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου του Master Chef 2017 Σαμιώτη Λάμπρου Βακιάρου που με την πρόσφατη μεγάλη του επιτυχία διαφήμισε το νησί μας Πανελλαδικά. Ο Λάμπρος Βακιάρος δημιούργησε αποκλειστικά για την εκδήλωση ένα νέο πιάτο βασισμένο στις παιδικές μνήμες, ένα πιάτο βασισμένο στην σαμιώτικη ‘’γιορτή’’, σε μια πιο gourmet εκδοχή.

Η συνέχεια θα είναι το ίδιο ενδιαφέρουσα με ομιλίες για το κρασί, το ούζο, το μέλι, τα βότανα αλλά και cocktails με βάση το σαμιώτικο κρασί και γαστρονομικές δημιουργίες. Τα περίπτερα των παραγωγών θα είναι ανοικτά από τις 18.00 εως τις 24.00 και θα έχουν δικαίωμα πώλησης των προϊόντων, ενώ υπάρχει και παράλληλη μετάφραση στα αγγλικά και τα γερμανικά κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων.

κείμενο:E.X.