officeart horizontal  

 

Πολιτισμός

Ο Κ. Μουτζούρης για την Ένωση της Σάμου με την Ελλάδα

11 Νοε, 2020 - 04:11
Ο Κ. Μουτζούρης για την Ένωση της Σάμου με την Ελλάδα

Με αφορμή την Επέτειο της 11ης Νοεμβρίου 1912 και την ένωση της Σάμου με την Ελλάδα , ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

« Σήμερα η Σάμος γιορτάζει το όραμα ελευθερίας που πάντοτε επικρατεί στην συνείδηση του λαού της. Η Σάμος στις 11 Νοεμβρίου 1912 γιορτάζει την ένωσή της με την μητέρα Ελλάδα, παράλληλα γιορτάζουμε κι εμείς μαζί με τον ασυμβίβαστο και πάντα μαχόμενο σαμιακό λαό, τιμώντας τους ιερούς αγώνες και όλα όσα έχει επιτύχει.

Η Σάμος πιο πολύ από κάθε άλλη φορά σήμερα έχει την ανάγκη υποστήριξης της ελληνικής πολιτείας και της ευρωπαϊκής ενώσεως, η νήσος ακόμα μετρά τις πληγές της από τις καταστροφές του φονικού σεισμού ενώ οι πυρκαγιές που συνεχώς συμβαίνουν στο Κ.Υ.Τ της πόλεως επαναφέρουν πιεστικά την αναγκαιότητα της ολικής απομακρύνσεως των μεταναστών. Ως Περιφερειακή Αρχή και σεβόμενοι την σπουδαία ιστορία της νήσου ζητάμε την έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη του πολύπαθου σαμιακού λαού.

Βρισκόμαστε δίπλα στους κατοίκους και με όσα μέσα διαθέτουμε θα συνεχίσουμε σκληρά να διεκδικούμε για αυτούς ελπίζοντας σε καλύτερες ημέρες .Εμπνεόμενοι από το λαμπρό παρελθόν με ενότητα, πείσμα και μαχητικότητα αγωνιζόμαστε για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

Χρόνια Πολλά στην ένδοξη Σάμο!»

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software