Γράφτηκε στις . Δημοσιεύτηκε στο Πολιτισμός

COCKTAILS ΜΕ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ αλά… MASTER CHEF

0
0
0
s2smodern

COCKTAILS ΜΕ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ αλά… MASTER CHEF

Cocktail με gel από κόκκινα φρούτα και Samos Vin Doux, αρωματισμένο με elderflower, τζιν και γαρνιτούρα από σιρόπι τριαντάφυλλο, βατόμουρο και πέρλες καραμέλας pon pon. Cocktail με λευκή κρέμα αρωματισμένη με μπαχαρικά, πουρές από πράσινο μήλο και το παλαιωμένο Samos Anthemis, μαύρο ρούμι και γαρνιτούρα από μπισκότο με κρέμα τυριού κι ένα "ματάκι" από καραμέλα βουτύρου και μήλο.

Το ένα λέγεται «grandma’s choise» και το άλλο «the drunken pie». Aπό τα δύο, αξίζει να δοκιμάσετε ΚΑΙ τα δύο, καθώς αποτελούν πρωτότυπες και εμπνευσμένες συνταγές που προέκυψαν από τη συνεργασία δύο ταλαντούχων: Ο ένας, δεν είναι άλλος από τον ανακηρυχθέντα ως Μaster Chef της φετινής χρονιάς, Λάμπρο Βακιάρο. Ο άλλος, ο καταξιωμένος στο νησί της Σάμου -και όχι μόνο- bartender Θοδωρής Καλατζής.

Σε μία σύμπραξη αξιώσεων και με το κέφι που προκύπτει όταν η ιδέα της δημιουργίας είναι γόνιμη και ανατροφοδοτική. Η φιλόξενη αυλή του café-bar Ginger στην πανεπιστημιούπολη του Καρλοβάσου γέμισε κόσμο και χαμόγελα, αλλά και ιδιαίτερες μουσικές με dj την Αντιγόνη, (μητέρα του Λάμπρου), που έντυσε τη βραδιά με τις καλύτερες επιλογές.

Κεράστηκαν περίπου 350 μικρά cocktails με Samos Anthemis και αφρό από μπανάνα με Samos Vin Doux, στον κόσμο που συμμετείχε και απολάμβανε την όμορφη βραδιά.

Η υποστήριξη του δρώμενου είχε τη σφραγίδα του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού της Σάμου με τα εξαιρετικά κρασιά που έδωσαν τη «βάση» για εμπνευσμένα cocktails, αλά… master chef!

Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε όμως κυρίως από τον κόσμο, που τίμησε την προσπάθεια να γίνονται διαρκώς νέα πράγματα στο νησί… από νέους ανθρώπους!