Γράφτηκε στις . Δημοσιεύτηκε στο Πολιτισμός

Ενημερωτικές συναντήσεις απο το Κέντρο Ευρωπαικής Πληροφόρησης Β.Αιγαίου στη Σάμο.

0
0
0
s2smodern

Το Κέντρο Ευρωπαικής Πληροφόρησης (Europe Direct) Βορείου Αιγαίου, που λειτουργεί υπό την ευθύνη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ιδιαίτερα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Έρευνας και Μελέτης Jean Monnet, έχει αναλάβει την πρωτοβουλία με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προβάλει στην Περιφέρεια του Β. Αιγαίου τις Δέκα Προτεραιότητες του Επενδυτικού Σχεδίου Juncker διοργανώνοντας δυο ενημερωτικές συναντήσεις στις 5 και 6 Οκτωβρίου στη Σάμο, με την υποστήριξη του Δήμου Σάμου:

1. Συνάντηση στις 5/10/2017 στις 6.30 μμ, στο Καρλόβασι, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δημοτικής Ενότητας Καρλοβασίου του Δήμου Σάμου με θέμα « Αξιοποίηση – ευκαιρίες από χρηματοδοτήσεις ευρωπαϊκών πόρων. Τα νέα δεδομένα της ψηφιακής αγοράς, ως θεμελιώδες στοιχείο της ευρωπαϊκής εσωτερικής αγοράς. Τοπική Ανάπτυξη – Νησιωτικότητα». Στην συνάντηση θα συμμετέχουν ο βουλευτής κ. Δ. Σεβαστάκης, ο Δήμαρχος Σάμου κ. Αγγελόπουλος, ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το στέλεχος της Αντιπροσωπείας της στην Αθήνα κυρία Αννα Δάντη, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της περιφερειακής διοίκησης, ο πρώην βουλευτής Σάμου κ. Θ. Θαλασσινός, εκπρόσωποι τοπικών αναπτυξιακών φορέων, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, δημοσιογράφοι, ο επίτιμος πρόξενος της Γερμανίας στη Σάμο, κ.α. Εισηγητής θα είναι ο Καθηγητής Πάνος Γρηγορίου, Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Europe Direct Βορείου Αιγαίου.

2. Συνάντηση στις 6/10/2017 στις 12 μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Σάμου, στο Βαθύ, με θέμα « Γνωριμία με την Ευρώπη και την ανάπτυξη μέσω των σχολικών προγραμμάτων. 60 χρόνια μετά τη συνθήκη της Ρώμης. Στη συνάντηση αυτή θα συμμετέχουν κυρίως στελέχη της Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σάμου, Διευθυντές δημοτικών σχολείων, Γυμνασιάρχες και Λυκειάρχες Σχολείων του νησιού, teachers for Europe, European School Ambassadors αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, ο επίτιμος πρόξενος της Γερμανίας στη Σάμο, κ.α. Εισηγητής θα είναι ο Καθηγητής Πάνος Γρηγορίου, Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Europe Direct Βορείου Αιγαίου.

Στόχος και των δύο συναντήσεων είναι αφενός η ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού γύρω από τις ευκαιρίες του Ευρωπαϊκού Επενδυτικού Προγράμματος και των στρατηγικών κατευθύνσεων, που χαράσσει η πολιτική του Προέδρου της Επιτροπής Jean Claude Juncker, η συζήτηση γύρω από την αξιοποίηση αυτών των ευκαιριών σε τοπικό επίπεδο αλλά και η σημασία διαμόρφωσης προγράμματος σπουδών με ευρείες και ουσιαστικές αναφορές στην ευρωπαϊκή ενοποιητική διαδικασία έτσι ώστε να αναπτυχθούν οι συνειδητοί αυριανοί ευρωπαίοι πολίτες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει ευκαιρίες που δημιουργούν απτά οφέλη, ενισχύουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας και κάνουν τη διαφορά σε τοπικό επίπεδο. Το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Σχέδιο στοχεύει κυρίως στην άρση των εμποδίων στις επενδύσεις, στην προβολή και την τεχνική υποστήριξη επενδυτικών έργων και στην αποτελεσματικότερη χρήση νέων και υφιστάμενων χρηματοδοτικών πόρων.