officeart horizontal  

 

Πολιτισμός

Τo Φεστιβάλ ''Ηραία-Πυθαγόρεια'' φιλοξενεί τον καθηγητή του CERN και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Μανώλη Τσεσμελή

17 Μάι, 2022 - 03:05
Τo Φεστιβάλ ''Ηραία-Πυθαγόρεια'' φιλοξενεί τον καθηγητή του CERN και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Μανώλη Τσεσμελή

Τo Φεστιβάλ ''Ηραία-Πυθαγόρεια'' έχει την τιμή να φιλοξενεί τον καθηγητή του CERN και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κ. Μανώλη Τσεσμελή, ο οποίος θα μιλήσει την Κυριακή 22 Μαΐου, στις 20.00 στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου με θέμα: ''Το CERN και η Σωματιδιακή Φυσική''

Η ομιλία του εστιάζεται σε δύο βασικά θέματα:

Το πρώτο είναι το CERN ως παγκόσμιος ερευνητικός οργανισμός και η συμβολή του στην ευρύτερη επιστήμη της Φυσικής και ειδικότερα της σωματιδιακής Φυσικής.

Το δεύτερο θέμα είναι η εστίαση πάνω στην έρευνα της σωματιδιακής Φυσικής, απαντώντας σε ερωτήματα προέλευσης της ύλης και των συνθηκών που επικρατούσαν κατά το Big Bang και τη διαστολή του σύμπαντος που υφίσταται μέχρι σήμερα.

Πέρα από την ομιλία, θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας, με θέμα "Το σύμπαν των σωματιδίων-Μια διαδρομή στο CERN", η οποία θα είναι ανοιχτή από την Πέμπτη, 19 Μαΐου έως την Κυριακή 22 Μαΐου από τις 11.00 το πρωί έως 19.00 το βράδυ, στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου.

Θυμίζουμε ότι το CERN είναι το μεγαλύτερο Ερευνητικό Κέντρο στον κόσμο, σε θέματα Φυσικής και ειδικότερα πάνω στην Σωματιδιακή Φυσική. Βρίσκεται στην Γενεύη, στα σύνορα Ελβετίας-Γαλλίας. Η Ελλάδα συμμετέχει ως κράτος-μέλος στο συμβούλιο και είναι από τα ιδρυτικά μέλη του.

Ο καθηγητής Εμμανουήλ Τσεσμελής είναι σαμιακής καταγωγής και είναι η δεύτερη φορά που μας τιμά με την παρουσία του.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων πραγματοποιούνται και εκπαιδευτικές δράσεις. Συνδιοργανωτές είναι το CERN και ο Σύλλογος Καθηγητών του Γυμνασίου Πυθαγορείου.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software